Okuma salonlarının kapatılmasına en anlamlı tepki

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığındaki bir heyet tarafından hazırlanan dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılmasına yönelik yasa taslağına velilerden büyük tepki...

Anne ve babalardan MEB'e çağrı: Elimizdeki imkanı almayın

Okuma salonları ve  ETÜT merkezleri, özellikle fakir ailelerin evlatları için farklı bir hayat ümidinin kapısı... Hiçbir ücret alınmadan eğitim verilen bu kurumların kapatılacağı iddiaları anne ve babaları endişelendiriyor. Maddi durumu çocuklarını özel okulda okutmaya yetmeyen aileler, "Ne olur elimizdeki bu imkanı almayın" çağrısı yapıyor. 

Sınıflar hınca hınç dolu... Hepsinin başında öğretmenleri öğrencilerle bire bir ilgileniyor.

Röportaj:  Öğretmenlerimiz fedakarlık yapıp Cumartesi pazar buraya geliyor. Bize ders anlatmak için. Hiçbir ücret karşılığı beklemiyorlar. 

Röportaj: Okuma salonumuzda 600 öğrenci var. Üçte ikisi kız. Hepsi başarılı ve seçerek aldığımız öğrenciler.

Okuma salonuna gelen öğrencilerin çoğunun maddi durumu iyi değil. Pek çoğu kalabalık ailelerin çocukları... Özel ders alabildikleri tek yer ise burası.

Röportaj: Çoğunun değil bir çalışma odası çalışacağı bir köşesi bile yok. Onlar için yine sıcak bir sınıf ayarlıyoruz. Öğle yemekleri dahil diğer faaliyetlerle beraber burada çalışmalarına ortam hazırlıyoruz.

Röportaj: Buraya geldikten sonra derslerimde bir yükseklik çıkış oldu. Okul birincisiyim.

Yasa taslağıyla birlikte dershanelerle birlikte şimdi buraların da kapanması gündemde... Hiçbir ücret talep edilmeden çocuklarını gönderebildikleri okuma salonunun kapanacak olması ise en çok da aileleri üzmüş durumda.

Röportaj: İki kızım burada okuyor. Biri 7'ye gidiyor. Biri 8'e gidiyor. Büyük kızım da 2 yıl burada okudu. Lise sağlık mesleğe gidiyor şimdi lise son. İstemiyoruz kesinlikle kapanmasını.

Burada sadece fakir ailelerin çocukları eğitim görmüyor. Turgutlu Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nde kalan 17 çocuktan 7'si de Tek-Der Etüt Merkezi'ne geliyor.

Röportaj: Özel dershaneye gönderme imkanımız olmadığı için öyle bir ödenek tahsis edilmediği için ücretsiz olarak burada Turgutlu Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne (TEK-DER) göndermek durumunda kalıyoruz.

Onların tutunacakları tek dal burası... Bunun da ellerinden alınmasını istemiyorlar.

Röportaj: Kızımı okutacak durumum yok. O yüzden bu etüt merkezini araştırdım ve çok faydasını gördüm buraya kaydettirip de. Ben Milli Eğitim Bakanlığı'na bir anne olarak rica ediyorum. Lütfen bu etüt merkezlerini kapatmayın. Eğer kapattığınız taktirde bizim çocuklarımız ya internet kafelere gidecekler ya da başka sokaklarda gezecekler. Biz bunu istemiyoruz.

<< Önceki Haber Okuma salonlarının kapatılmasına en anlamlı tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER