Operasyon 'dış bağlantılı' demek gülünç!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan'ın soruşturma hakkındaki tutumuna tepki gösterdi.

Operasyon 'dış bağlantılı' demek gülünç!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin en büyük ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonu için ‘kirli’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a, yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Türkeş, 'Tertemiz savcıların ve Emniyet mensuplarının yürüttükleri soruşturmayı ‘iç ve dış mihrakların AKP karşıtı bir faaliyeti’ şeklinde kamuoyuna takdim etmek ise en hafif tabirle gülünçtür.' ifadelerini kullandı. Başbakan’ın operasyonun ardından Konya’da yaptığı açıklamayı değerlendiren Türkeş, Başbakan’a hitaben bazı sorular sordu. Türkeş, 'Velev ki gerçekten Türkiye’yi kalkındırıyorsunuz -ki bu doğru değildir- tek yaptığınız bir ‘sürdürülebilir borç sistemi’ tesis etmektir. Söz konusu kalkınmanın talanla, yağmayla yapılması doğru mudur? Veya mümkün müdür? Siz elinizdeki belgeleri ve delilleri, o da varsa, kamuoyuna açıklamadıkça, bakanlarınız için vurguladığınız ‘masumiyet karinesi’; ‘dış’ mihraklar için de, dolaylı yoldan işaret ettiğiniz Hizmet Hareketi için de geçerli değil midir? ‘Masumiyet karinesi’ sadece akrabalar ve yandaşlar için geçerli bir kural değildir.' ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş, yaptıkları operasyonlarla yolsuzluk konusunda fevkalade cesur ve atak davranan savcılarla emniyet güçlerinin, basit usul hatalarını gerekçe göstererek açığa alınmasının haklı gösterilebilmesi için, soruşturmada adı geçen bakanların da aynı şekilde açığa alınması gerektiğini anlattı. Türkeş, 'Sayın Erdoğan; şayet yarınlarda kendi ailesiyle ilgili benzer soruşturmalara muhatap olup ve kendisinin de istifa etmek zorunda kalmayacağından bir korkusu yoksa; soruşturmada adı geçen bakanların istifalarını acilen temin etmelidir.' dedi.


<< Önceki Haber Operasyon 'dış bağlantılı' demek gülünç! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER