Org. Necdet Özel'den bir ilk daha

Orgeneral Necdet Özel babasının cenaze namazı öncesi Gül ve Erdoğan ile birlikte öğle namazını camide kıldı.

Org. Necdet Özel'den bir ilk daha

Genelkurmay Başkanı Org.neral Necdet Özel, babasının cenaze töreni için bulunduğu Ankara Kocatepe Camii'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte öğle namazını kılmak için camiye girdi. Gül ve Özel ikilisinden birkaç dakika önce Başbakan Erdoğan camiye girmişti. Böylece üç isim vakit namazını beraber kılmış oldu. 


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in dün vefat eden babası emekli albay Seyfettin Özel için Kocatepe Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kuvvet komutanları, milletvekilleri ile eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Işık Koşaner, subaylar ve astsubaylar da katıldı. Sivil kıyafetiyle Kocatepe Camisi avlusuna gelen Orgeneral Özel, eşi  Kamuran Özel, annesi Betül Güzin Özel ve kız kardeşleriyle taziyeleri kabul etti.
         
Ezan okunurken camiye gelen Başbakan Erdoğan, Özel ailesinin yanına giderek taziyelerini sundu. Erdoğan daha sonra öğle namazı için camiye geçti. Camiye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Orgeneral Özel ve yakınlarına taziyelerini iletmesinin ardından Özel ile öğle namazını kılmak üzere camiye girdi.
         
Seyfettin Özel için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Özel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Askeri törenin ardından cenaze aracına alınan Seyfettin Özel'in naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığına götürüldü. Aracın tören alanından ayrılışı sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, babasının naaşını başıyla selamladı.
<< Önceki Haber Org. Necdet Özel'den bir ilk daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER