Org. Özel'den esprili Suriye çıkışı

30 Ağustos resepsiyonuna katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Suriye’deki son durumu değerlendirdi.

Org. Özel'den esprili Suriye çıkışı

Genelkurmay Başkanı Org.neral Necdet Özel, resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye’ye operasyon konusundaki gelişmelerle ilgili “endişeli misiniz?” sorusuna, “Niye endişeli olalım. Gerekli hazırlıklarımız var” diyerek cevap veren Özel, Çankaya Köşkü’ndeki Ağustos resepsiyonda “Yeni bir tezkere gerekir mi?” sorusunu ise “Bununla ilgili geçtiğimiz yıl aldığımız direktifler doğrultusunda çalışıyoruz” diyerek cevapladı.

İNTERNETTE DOLAŞIYOR

Suriye’den bir saldırı olup olmayacağı konusundaki soruya Özel, “Onu bilemiyorum. Siz manşetler atıyorsunuz. Kimin ne füzesi var ne kadar askeri var. Bunlar zaten internette dolaşıyor görüyoruz” dedi. Özel, “Güzel şeyler yazın, güzel şeyler okuyalım” diyerek de espri yaptı. Genelkurmay Başkanı, “Bu konularla ilgili brifing vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna ise “Gerekli açıklamalar zaten yapılıyor” diyerek karşılık verdi.

İSTİHBARAT BAŞBAKAN’A VERİLİYOR

PKK’nın çekilmesi hakkında da konuşan çekilmesiyle Özel, TSK, istihbarat örgütü değildir. Başbakan’a istihbarat bilgileri veriliyor. Ona sayılar geliyor. Başka bir açıklama olmadığına göre öyledir” dedi. Özel, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye açıklaması hakkında ise, “Çok yoğun bir gündü. Hiç oturmadık takip edemedim” diye konuştu

<< Önceki Haber Org. Özel'den esprili Suriye çıkışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER