Örnek projeye Alevi derneklerinden destek

Başkentte yapılacak Mamak Cami - Cemevi Projesi'ne Alevi derneklerinden büyük destek geldi

Örnek projeye Alevi derneklerinden destek

  • Cami - Cemevi Projesi'ne destek veren Alevi dernekleri projeye karşı yapılan protestoları eleştirdi.
  • Temeli atılan inşaatın 21. yüzyıla yakışan bir proje olduğunu söylendi.
  • Yapılan projeyle birlikte Alevi-Sünni ayrımının ortadan kalkacağı belirtildi. 

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, projeye destek verdiklerini belirterek, "Fethullah Hoca'nın uzattığı samimi, dost eli, düşman eli değil. Bir cemaati temsil eden bir fikir ve ilim adamının, din büyüğünün Türkiye'de yaşayan Alevi yurttaşlara karşı uzattığı el, protestolarla geri çevrilmemeli" dedi 

BİN YILIN PROJESİ

Yapılanın bin yılın projesi olduğunu kaydeden Özdemir, projeye karşı çıkanların günü geldiğinde utanacaklarından emin olduğunun altını çizerek, bir takım Alevi kuruluşlarının bu projeye "çamur at izi kalsın" mantığı ile eleştirmelerinin son derece yanlış olduğuna işaret etti. "Biz Türkmen Alevi Bektaşi Derneği olarak, bu projeye destek veriyoruz. Olması gereken buydu" diyen Özdemir, temeli atılan inşaatın 21. yüzyıla yakışan bir proje olduğunu söyledi. 

HUZUR VE BARIŞA KATKI SAĞLAYACAK

Aydos Dernekler Federasyonu Başkanı Nurikan Akdemir de, projeyi desteklediklerini belirtti. 

Tarihi olarak nitelendirdiği projenin birçok faydasının olacağını ifade eden Akdemir, "Sünni kesimde de Alevilik üzerine bazı algılar vardı. Onları da yıkmış olacak. Onlar da Aleviliğin ibadet şeklini, İslam'ın bir yorum farkıyla ibadet yaptığını görecekler. Bu proje ile Sünni kesimin de algıları yıkılmış olacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan protestoların "uygun olmadığını" belirten Akdemir, "Bu eleştirenler, içinde ciddi anlamda Alevi kitlesi olmayan gruplar. Bunlar, Türkiye'de Alevi-Sünni ayrımına yönelik bir ortam oluşturmaya çalışıyor" diye konuştu. 

PROJE GÜZEL BİR YORUM

Alevi dedesi Celal Abbas Bektaşoğlu ise projeyi "güzel bir yorum" olarak nitelendirdi. 

Projenin önemli katkılarının olacağını bildiren Bektaşoğlu, aynı avluya gireceklerin en azından selamlaşmasının bile yakınlaşmanın sağlanmasına katkı sağlayacağını kaydetti. Bektaşoğlu, "Senelerdir zıtlaşıldı, ne geçti elimize, hangi tarafın eline ne geçti" diye sordu.


AA




<< Önceki Haber Örnek projeye Alevi derneklerinden destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER