Özal soruşturmasında çarpıcı talimat

Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Kemal Çetin’in çarpıcı bir talimat verdiği belirlendi.

Özal soruşturmasında çarpıcı talimat

Zehirlendi’ iddiaları üzerine Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Kemal Çetin’in Adli Tıp Kurumu’na çarpıcı bir talimat verdiği belirlendi.

Savcılığın Özal’ın naaşından alınan numunelerle ilgili Adli Tıp’a ‘İkinci bir emre kadar imha etmeyin’ talimatı verdiği ortaya çıktı. Delil niteliğindeki numunelerin özel birimde saklanması istendi.

Zehirlendi’ iddiaları üzerine merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada mezarı açılarak otopsi yapılmış ve Özal’ın naaşından alınan numuneler Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Kemal Çetin’in Adli Tıp Kurumu’na çarpıcı bir talimat verdiği belirlendi.

İkinci bir emre kadar merhum Özal’dan alınan örneklerin imha edilmemesini isteyen Çetin, numunelerin özenle muhafaza edilmesini talep etti. Çetin’in bu talimatı, Adli Tıp Kurumu’nun Özal’ın ölümünün üzerindeki sis perdesini kaldıramaması olarak yorumlandı. Kurum, Özal’ın naaşına ilişkin, “Zehir var zehirlenme yok” şeklinde rapor vermişti. Bu talimatla Özal ailesinin isteği veya savcılığın soruşturmayı derinleştirmesi halinde Özal’dan alınan numuneleri yeniden inceleme imkanı olabilecek.

ÖZEL BİRİMDE SAKLANSIN

Çetin’in Adli Tıp Kurumu’na gönderdiği yazıda Cumhurbaşkanı Özal’ın ölümünün şüpheli olduğuna dikkat çekilerek Ankara Başsavcı Vekilliği tarafından iddianame düzenlendiği hatırlatıldı. Gerekli önlemlerin alınarak delil niteliğindeki numunelerin özel birimde saklanması istendi. Özal’dan alınan örneklere göre, Özal’ın beyin dokuları ve iç organlarının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğu öğrenildi. Çetin’in Özal’ın naaş durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan ayrı bir durum tespit raporu aldığı bildirildi. Rapora göre Özal’ın iç organlarını çevreleyen vücut zarlarının dahi kendini koruduğu aktarıldı.

SORUŞTURMAYA YENİ SAVCI BAKACAK

Öte yandan 5. yargı paketiyle özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Ankara Adliyesi’nde yeni bir görevlendirme yapıldı. TMK 10. maddesiyle görevli hakim ve savcılar yeni görevlerine atandı. Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten ve 28 Şubat Davası duruşma savcısı Kemal Çetin de genel soruşturma bürosuna atandı. Çetin’den dosyanın alınmasının ardından soruşturmaya yeni savcı atanacak.

Öldürüldüğünü düşünüyor

Soruşturma savcısı Çetin, Ergenekon hükümlüsü emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında Özal’ın ölümüne ilişkin iddianame hazırlamıştı. İddianamede Özal’ın suikasta uğradığı, hayata dönmemesi için hastaneye götürülüş sürecini de ‘kasıtlı ihmal’ olduğu belirtilmişti. Savcılığın Adli Tıp Kurumu raporunu da tatmin edici bulmayarak TÜBİTAK uzmanlarının aralarında olduğu 8 kişilik bilirkişi heyetine yeni bir inceleme yaptırmaya hazırlandığı öğrenildi.  
<< Önceki Haber Özal soruşturmasında çarpıcı talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER