Özerklik için hazırlanıyorlar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'ten şok açıklamalar

Özerklik için hazırlanıyorlar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, özgürlüklerinin elde etme mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. Kendi kendilerini yönetecek bir örgüt düzeyini yakalamak istediklerini belirten Yüksek, "Demokratik özerk bölgeler, kantonlar yönetmek için kendimizi hazır hale getirecek örgütsel bir boyuta getirmek durumundayız. Bu çerçevede bir örgütlenmeyi esas alacağız. Kendimizi bireysel çıkarlardan uzak tutarak, bu tarihsel görevi yerine getirecek düzeyde olan arkadaşlarla böylesi bir kadro ve parti gücünü oluşturacağız. HDP ile birlikte bir süreç yürüteceğiz." dedi.

DBP Diyarbakır İl Teşkilatı 22 Kasım'da yapılması planlanan 'Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Kongresi Hazırlık Konferansı' düzenlendi. İl teşkilatınında düzenlenen programa, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve parti üyeleri katıldı. Program öncesinde Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, dünyada artık Kürtlerin inkar edilmediğini söyledi. Çözüm sürecinin kritik bir aşamada olduğunu vurgulayan Yüksek, "Yeni kimi mesajlar verilse de, hükümet ne ülke içi, ne de ülke dışı politikalarında stratejik bir değişikliğe gitmemiştir. Bir blok oluşturma çabası içindedir. Çeteleri örgütleyerek hareket etmektedir. Elbette mücadelemiz, Türkiye’yi stratejik bir dönüşüme götürme mücadelesidir. Türkiye’nin demokratikleşmesi önemli bir husustur, bunun mücadelesi sürdürülme durumundadır. Bizim yapmamız gereken en önemli husus şudur, süreçler hangi yöne evrilirse evrilsin, bizim her koşulda demokratik dönüşümü geliştirmemiz gerekiyor. Genel demokrasi önemlidir, ama yerel demokrasiyi örgütleme de bizim temel konumuz olmalıdır. Biraz partimizin yeni görev ve sorumluluklarını da tartışmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ DEVAM ETMEKTEDİR'

Rojava'nın artık uluslararası bir statü kazanma noktasında olduğunu vurgulayan Yüksek, "Güney Kürdistan’da kimlik sorunu olmasa bile, özgürlük mücadelesi devam etmektedir. Türkiye’de başlayan bir süreç var, esas olarak daha fazla kan dökülmeden, bölgedeki ateşe sürüklenmeden, demokratik bir şekilde sorunu çözme esas alınmıştır. Etnik milliyetçilik nedenleriyle Ortadoğu’da yaşanan çatışmalar halkları boğmaya götürecek bir pozisyondadır. Bu halkları yeniden bir araya getirecek, özgürlüklerini geliştirecek yegane güç Kürt özgürlük hareketi ve onun mücadelesidir. Kobanê’de direniş olmasaydı, asla biz bu noktalara gelememiş, taşımamış olacaktır. Bu elbette büyük bir mücadelenin sonucudur." ifadelerini kullandı.

'PARTİ İŞ VE İŞ BULMA YERİ OLMAYACAK'

Diyarbakır'ın, parti mücadelesinin merkezi olduğuna işaret eden Yüksek, izleyecekleri politikayı şöyle anlattı: "Tartışacağız ama birbirimizi yıpratmayacağız. Şu ihalenin, şu bu şeyin peşine düşmeyeceğiz. Parti olarak, belediyenin iç işlerine karışmayacaktır. Seçip getirmişsek, onlar bu işi yapacaktır. Parti iş ve işçi bulma yeri olmayacaktır. Yerel demokrasiyi geliştirmek isteyenlerin mekânı olacaktır. Belediyelerimiz paradigmaların hayata geçirecekleri yerler olacak, ama bizim işimiz onları denetlemek olacaktır. Her yerde belediyeler konuşuluyor. Mahallelerimizde aç yoksul yaşayan insanlar var, bu sorunları gidermeye çalışmıyoruz, merkezlerimizde şu olmuş, bu olmuş gibi basit yaklaşımlarla uğraşabiliyoruz. Herkes kendi işini yapacak, her kurum kendi işini yapacak: herkes kendi işini yaparsa istenilen kurumlaşmaları yaratabiliriz. Halkımız belli bir düzeyde sürece dahil edilmiş olsa da, istenilen bir düzeyde değildir. Bizim yeni süreçler yaratmamız gerekiyor. Partilerimiz, kurumlarımız olmak üzere, dedikodu bizim kültürümüz değildir, sistem tarafından bu tür dedikodular yaratılarak yıpratma politikası yürütüldüğünü hepimiz biliyoruz artık. Yaratacağımız örgütsel zeminler üzerinde ciddi bir şekilde durursak, toparlanırsak, yeniden örgütlenip hamle yapabiliriz. Böyle düşünüyor, tarihsel hamleler yapabiliriz."

DHA
<< Önceki Haber Özerklik için hazırlanıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER