Özgür basına baskın kararını veren isim tanıdık çıktı

Medyaya yönelik operasyon kararının hakim İslam Çiçek tarafından verildiği açıklandı

Özgür basına baskın kararını veren isim tanıdık çıktı

Çiçek, Reza Zarrab ve bakan çocuklarına tahliye kararı veren hakim olarak biliniyor. İslam  Çiçek'in ismini önce Twitter fenomeni Fuat Avni paylaştı. Ardından Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın da bu bilgiyi doğruladı. İslam Çiçek ayrıca yolsuzluk, rüşvet ve terörle mücadele eden polislere yönelik yürütülen hukuksuz sahur operasyonlarına da imza atmış ve "Kaç İsmail" skandalıyla gündem olmuştu.
CHP'li vekiller ve avukatların polisleri sorgulayacak hâkim İslam Çiçek'in odasına girdiği sırada odada bulunan ve hakim Çiçek'in kendisine "kaç İsmail" talimatı verdiği İsmail kameralara yakalanmıştı.
 
ÇİÇEK'TEN ERDOĞAN'A: ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN UZUN ADAM

'Makul şüphe' gerekçesiyle özgür basına baskın kararını veren hakim İslam Çiçek, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde göz altına alınan Rıza Zerrab ve bakan çocuklarına verdiği tahliye kararı ile gündeme gelmişti. Ardından MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, hakim Çiçek ile ilgili bir başka iddiayı Meclis gündemine taşımıştı.

Bal, partisinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için verdiği gensoru önergesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde şöyle demişti: "Zarrab dahil bakan çocuklarını tahliye eden hakim İslam Çiçek Facebook sayfasında paylaşıyor, beğeniyor. Neyi beğeniyor? Size okuyorum: ‘Allah uzun ömür versin uzun adam’ diyor Tayyip Erdoğan Bey’in fotoğrafıyla beraber. İşte, yargı bu hâle gelmiştir. Biz de diyoruz Sayın Başbakana Allah uzun ömür versin çünkü biz canını alacak halde değiliz, Cenab-ı Allah ecelini verir, vakti saati gelir, hepimiz gidiciyiz ama böyle bir hakim Başbakanın taraf olduğu bir davada Facebook sayfasında böyle bir reklama ihtiyaç duyuyorsa onun verdiği kararı, biz muhalefet partisi olarak ve Türk milleti de haklı olarak kaygıyla, endişeyle ve şüpheyle karşılaması gerekecektir."

(CİHAN)
<< Önceki Haber Özgür basına baskın kararını veren isim tanıdık çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER