PKK, Cizre’deki infazı üstlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde üç gün önce sokak ortasında alnından vurularak öldürülmüş halde bulunan Abdullah Budak (22) isimli gencin, PKK’nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H’ye bağlı bir birim tarafından infaz edildiği ortaya çıktı.

PKK, Cizre’deki infazı üstlendi

Örgüt, Cizre sokaklarında bildiri dağıtarak infazı üstlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan edilen Nur Mahallesi Karataş Sokak'ta, cuma günü Abdullah Budak isimli bir genç, sokak ortasında başından vurularak öldürülmüştü. Cizre eski Belediye Başkanı Aydın Budak’ın akrabası olduğu belirtilen Budak’ın cenazesi, Diyarbakır’da yapılan otopsinin ardından Cizre’de toprağa verilmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, YDG-H dün akşam saatlerinde Cizre sokaklarında bildiri dağıtarak olayı üstlendi. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan bilgilere göre bildiride cinayeti, YDG-H’ye bağlı ‘Botan Şehit Rêber Timi’ adlı bir grubun yaptığı belirtildi. 'Yurtsever Botan Halkına' başlığının yer aldığı bildiride, Budak’ın ajan olduğu iddia edildi. Bildiride, “Düşmanın toplum içindeki en güçlü sacayağı olan ajanlara karşı mücadelemizi Kürdistan ajanlardan temizlenene dek sürdüreceğiz. Her düşmanın ta kendisidir.” denilerek başka infazların da olabileceği mesajı verildi.

Bildiride, şu ifadelere yer verildi: “7 Kasım 2014 tarihinde Abdullah Budak isimli ajan unsuru, ajanlık faaliyeti yürüttüğü tespit edilerek tarafımızdan infaz edilerek cezalandırılmıştır. Bu ajan sorgulamasında ajanlık yaptığını itiraf etmiş ve yaptığı pratikleri kabul etmiştir. Bu temelde halkımızdan bu tür ajanlara karşı radikal tavır sergilemesini bekliyor, bu eylemi yaptığımızı halkımıza duyuruyoruz.”

YDG-H, geçen hafta aynı mahallede özerklik ilanı için düzenlediği törende, gençlere ajanlık faaliyetlerinin dayatıldığını öne sürmüştü
<< Önceki Haber PKK, Cizre’deki infazı üstlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER