‘Paralel’ iftirası atan yandaşa şok!

14 aydır süren paralel iftirasına mahkemeden tazminat cezası çıktı.

‘Paralel’ iftirası atan yandaşa şok!

Star Gazetesi, ‘paralel yapıya yakın bürokrat’ dediği SGK İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız’a 4 bin lira ceza ödemeye mahkum oldu. Örgüt üyesi gibi gösterdiği Yıldız’la ilgili iktidar yandaşı gazete, mahkemeye hiçbir somut belge sunamadı.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra kullanılan ‘paralel’ iftirasını Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi ‘kişilik haklarının ihlali’ olarak gördü. Bu iftirayı yapan Star Gazetesi’ne ise toplam 4 bin lira manevi tazminat cezası verdi.

Yandaş gazetede 5 ve 8 Şubat 2014 tarihlerinde ‘SGK’nın kayıp kamyonları paralele para taşıdı’ ve ‘Para gerçek ihale sahte’ başlıklarıyla verilen haberlerde hakaret ve yalan içerikli ifadeler yer almıştı. Haberlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) eski İstanbul İl Müdürü Dr. Ramazan Yıldız için ‘paralel yapıya yakın’ ve ‘cemaate ait bir iş örgütünde’ nitelemeleri yapılmıştı. Bu uydurma haberleri, yargıya taşıyan ve tazminat talebinde bulunan Dr. Ramazan Yıldız’ı mahkeme haklı buldu.

İki farklı davada, söz konusu haberlerde Dr. Ramazan Yıldız’ın kişilik haklarının ihlal edildiğine dikkat çekilerek, somut belge olmaksızın kullanılan ‘Paralel yapıya yakın bürokrat örgütü üyesi eski SGK İl Müdürü’ ifadesi ile, Yıldız’ın bir örgüt üyesi gibi gösterildiğine işaret edildi. Verilen ceza ile de yolsuzlukları örtmek ve algı oluşturmak amacıyla kullanılan ‘paralel’ kelimesinin hukuksuzluğu tescillenmiş oldu. Haberde kullanılan “Yolsuzluğun, cemaatin memur yönetici yapılanması olarak bilinen bir iş örgütünde olan SGK İstanbul İl Müdürü R.Y. döneminde yaşanması dikkat çekerken, iddialar bununla da bitmiyor.” ifadesi ile Yıldız aleyhinde algı oluşturulmaya çalışılmıştı.

HİÇBİR SOMUT BELGE YOK

Star’ın iki haberi için 2’şer bin lira tazminata hükmeden mahkeme, gerekçeli kararında adeta hukuk dersi verdi. Yıldız’ın yöneticiliği döneminde yapıldığı öne sürülen suistimallerin haberleştirilmesini basın özgürlüğü kapsamında değerlendiren mahkeme, ‘paralel’ iftirasını ise affetmedi. Dr. Ramazan Yıldız için kullanılan ‘Paralel yapıya yakın bürokrat örgütü üyesi eski SGK İl Müdürü’ ifadesi ile, Yıldız’ın bir örgüt üyesi gibi gösterildiğine işaret edilerek somut belge gerekliliğine vurgu yapıldı. Kararda, “Ramazan Yıldız’ın yöneticiliği döneminde varsa yapılan suistimallerin kamuoyuna duyurulması basının görevi ise de davacının bir örgüt üyesi olarak gösterilmesi ve bu konuda somut hiçbir belge veya kaynak gösterilmemiş olması, açık şekilde davacının kişilik haklarının ihlali niteliğindedir. Suistimal iddialarına dikkat çekilerek yorum ve kanaat bildirilmesi hukuka uygun olarak kabul edilse de örgüt üyeliği ile itham edilmesi özle biçim arasındaki dengenin bozulduğunu göstermektedir.” denildi.ZAMAN
<< Önceki Haber ‘Paralel’ iftirası atan yandaşa şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER