Polisi şaşkına çeviren bilgi: Canlı bomba...

Alman polisi, DHKP-C’li canlı bomba Ecevit Şanlı’yı bu yüzden serbest bırakmış!

Polisi şaşkına çeviren bilgi: Canlı bomba...

DHKP-C terör örgütünün ABD Büyükelçiliği'ne yönelik bombalı saldırısından sonra Ankara önemli bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ilk yabancı konuğu olarak Türkiye'deydi. O görüşmede DHKP-C'nin intihar eylemcisi Ecevit Şanlı'yla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. 

Milliyet'te yer alan habere göre Ecevit Şanlı 2012 yılında Almanya'da şüphe üzerine polis ekipleri tarafından durdurulmuş. Ancak üzerinden Fransız pasaportu çıkınca serbest bırakılmış. Bir süre daha Almanya'da kalan Şanlı daha sonra Türkiye'ye geçmiş. Olayla ilgili Almanya'daki Türk irtibat görevlisine de hiçbir bilgi verilmemiş. İki bakanın görüşmesinde ortaya çıkan bu şok detay, Türk yetkililer tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Diğer yandan Büyükelçilik bombacısı Ecevit Şanlı'yı hakkındaki kırmızı bülten kararına rağmen Türkiye'ye iade etmeyen Almanya'nın, Türk interpolünün gönderdiği 250 kişilik iade talebini de reddettiği belirlendi. Ret kararı verilen dosyaların neredeyse tamamının PKK, Ergenekon, DHKP-C ve Marksist Leninist gibi örgütlerin davaları olması dikkat çekici

Almanya'nın iade etmediği örgüt militanlarının yanı sıra başka ülkelerde yakalananların iade edilmesine engel olduğu da ortaya çıktı. O isimlerden biri de DHKP-C'nin kilit adamlarından Necmi Suna. Eski Astsubay Suna'nın DHKP-C ile Ergenekon arasındaki bağlantıyı sağladığı iddia ediliyor.
<< Önceki Haber Polisi şaşkına çeviren bilgi: Canlı bomba... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER