Polislere yapılan algı operasyonlarının asıl amacını açıkladı

Türkiye genelinde başlayan ve İzmir'de de çok sayıda istihbaratçı polisin tutuklanmasına neden olan operasyonların önemli güvenlik zaafiyetine neden olduğu iddia edildi.

Polislere yapılan algı operasyonlarının asıl amacını açıkladı

İzmir'de başlayan davanın istihbarat birimlerinin çökertilmesi hatta bitirilmesine yönelik olduğunu iddia eden Avukat Ali Aksoy  "İzmir Valiliği'nin keşfini yapan PKK'lı kaçırılmıştır. Hepimiz için önemli olan bir mevzuyu İzmir istihbaratı elinden kaçırmıştır. Bitirilen ülkemizin can güvenliği, İnsanımızın sağlık güvenliğidir" dedi.

Türkiye genelinde paralel yapıyla mücadele adı altında başlatılan operasyonların, özellikle istihbarat alanında eksiklik yarattığı ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü içinde de gerçekleştirilen operasyon sonrası bazı polislerin tutuklanması, bazı polislerin de görevlerinden alınması nedeniyle uzun süredir takip edilmekte olan bölücü terör örgütü mensubunun emniyet birimlerinin takibinden kurtulduğu ve izinin kaybedildiği belirtildi.

Dokuz Eyül Gazetesi'nin haberine göre, uzun süredir istihbarat polislerinin takibinde olan bölücü terör örgütü mensubu bir şahıs, geçtiğimiz ay İzmir Valiliği binasında keşif yapmak için harekete geçti. Emniyet tarafından uzun süredir izlendiği belirtilen örgüt mensubunun, geçtiğimiz aylarda Türkiye genelinde başlayan ve İzmir'de de pek çok polisin tutuklanmasına neden olan 'pararel yapı' operasyonu nedeniyle zaafiyete düşen çalışmalar nedeniyle rahat hareket etmeye başladı. İzmir polisi İzmir Valiliği'nde keşif çalışması yapacağı istihbaratı alınan bölücü örgüt mensubunu takibe alırken, beklenmedik bir sonuç yaşandı. Valilik binasında kendince gerekli çalışmayı yapan bölücü terör örgütü mensubu, son anda polislerin elinden kaçarak kayıplara karıştı.

 AKSOY KONUŞTU
Konu ile ilgili iddiayı dile getiren ise, şu anda yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla yargılanan polislerin davasının müdahil avukatlardan Ali Aksoy. Aksoy "Ben daha önce bunu dile getirdim. İstihbarat, İzmir Valiliği'nin keşfini yapan PKK'lıyı elinden kaçırmıştır" şeklinde konuştu. Aksoy, İzmir'de başlayan davanın istihbarat birimlerinin çökertilmesi hatta bitirilmesine yönelik olduğunu iddia ederek "Bu davada emniyetin istihbaratı yargılandığı için doğru dürüst bir iş de yapılmıyor. Hatta şunu söyleyebilirim emniyetin istihabratı papatya falı bakıyor. Öyleki ben daha önce de söylemiştim. İzmir Valiliği'nin keşfini yapan PKK'lı kaçırılmıştır. Hepimiz için önemli olan bir mevzuyu İzmir istihbaratı elinden kaçırmıştır. Bitirilen ülkemizin can güvenliği, İnsanımızın sağlık güvenliğidir" şeklinde iddiada bulundu.

 DETAY VERMEM
Konuya dair sorulara cevap veren Avukat Ali Aksoy, İzmir Valiliği'nde keşfi yapan PKK'lının bu keşifi eylül ayı içersinde yaptığını ekleyerek "Uzun süredir izlenen ancak daha sonra kaçırılan şahsın kodadı, görüntü gibi ayrıntıları, konuşmak vermek doğru olmaz. Hatta ben bunu daha önce söylediğimde 'bunu nerden duymuş' diye resmi makamlarda konuşulmuş. Olaya bakın, nasıl yapacağız değil de nasıl duymuş diye konuşmuşlar" şeklinde konuştu. Dokuz Eyül Gazetesi'nin görüştüğü bazı kaynaklar da olayı doğrularken, uzun süren çalışma sonucu elde edilen bilgilerin, özellikle istihbarat dairesinin dağıtılması sonucunda yeteri kadar değerlendirilemediğini söyleyerek, "Arkadaşlarımız sıkı takipteydi. Şahsın ne yapacağını izlemekle ilgili çalışma yapılırken, kadrodaki eksiklik nedeniyle böyle üzücü bir olay yaşanmış. Üzüldük elbette, ama bu zaafiyetin de bir an önce giderilmesi gerekiyor" diye konuştular. Dokuz Eyül Gazetesi
<< Önceki Haber Polislere yapılan algı operasyonlarının asıl amacını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER