Putin'in Türkiye ziyareti Avrupa basınına böyle yansıdı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti, Avrupa basınında temkinli ve bir o kadar da eleştirel ifadelerle yankı buldu.

Putin'in Türkiye ziyareti Avrupa basınına böyle yansıdı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti, Avrupa basınında temkinli ve bir o kadar da eleştirel ifadelerle yankı buldu. Alman haber dergisi Focus, Erdoğan ile Putin’in buluşmasını “İki Rambo’nun ortak düşmanı Batı” başlığıyla okurlarına duyurdu.

Focus: “Putin ve Erdoğan: İki Rambo’nun ortak düşmanı Batı”

Almanya’nın önde gelen haber dergilerinden Focus, Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buluşmasını “İki Rambo ve ortak bir düşman” başlığı ile duyururken, haberin devamında “Putin ile Erdoğan, Batı’ya karşı yeni bir ittifaka mı hazırlanıyor?” sorusuna yer verdi.

Putin’in, Avrupa ülkelerinin uyguladığı yaptırımları ağır dille eleştirmeye devam ettiğine dikkat çeken Focus, Batı'yı sömürgeci olarak tanımlayan Erdoğan’ın da Batı’ya karşı öfkeli ifadelerini sürdürdüğünü belirterek, “Peki bu iki ‘Rambo siyasetçi’ Batı'ya karşı yeni bir ittifakın temellerini mi atmaya hazırlanıyor?" ifadelerini kullandı

İKİSİ DE ZAYIF DÜŞEN ÜLKELERİN ZİRVESİNDE

Focus’un haberinde, Putin ile Erdoğan'ın en benzeşen yönleri arasında, her ikisinin de eskisine kıyasla zayıf düşmüş ülkelerin zirvesinde oturmalarının geldiği belirtilerek, şöyle denildi: “İki liderin de ortak hedefi, ülkelerini eski güçlü günlerine kavuşturmak ve bunun önündeki en büyük engel olarak da onları geride bırakmak isteyen Batı'yı görüyorlar.”

“NE ÇEKTİK BATI’DAN…”

Focus'a konuşan uzmanların hemfikir olduğu husus ise iki liderin buluşmasında ortak noktanın "Batı'dan ne çok çektiklerini ele alacakları” yönünde oldu. 
Alman dergisine konuşan uzmanlardan biri ise, “AB ile üyelik müzakerelerinde istediğini alamayan Erdoğan, "B Planı" arayışı çerçevesinde başka ülkelerle ittifaka gitmeyi hedefliyor.” dedi.

FAZ: İKİ ÖFKELİ ADAM: “RECEP TAYYİP PUTİN” VE “VLADİMİR VLADIMIROVICH ERDOĞAN”

Bu arada Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung  (FAZ) gazetesi ise, Putin ve Erdoğan hakkında dikkat çekici bir benzetmeye başvurarak, “Bazı yorumlara yorumlara bakılacak olursa ‘Vladimir Vladimirovich Erdoğan’ ile ‘Recep Tayyip Putin’ birbirine neredeyse ayırt edilemeyecek kadar çok benziyor.” yorumunu yaptı. 

“SIKI BİR DOSTLUĞUN TEMELLERİ ATILIYOR”

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt ise ziyaret hakkında şu yoruma yer verdi: “Batı’da ne Putin ne de Erdoğan’dan şu aralar sitayişle söz edildiği söylenemez. Putin’in bu ziyaretini yeni enerji projeleri geliştirilmesi,  ortak ticaret hacminin artırılması ve ‘sıkı bir dostluğun’ tesisi olarak görmek mümkün.”


SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Putin'in Türkiye ziyareti Avrupa basınına böyle yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER