Putin'in hamlesine Obama'dan çağrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'daki Ukrayna'ya ait yaklaşık 10 milyar dolarlık silahın Kiev'e verilmesini istedi. ABD Başkanı Obama ise, Rusya'nın Ukrayna'ya gözdağı vermek yerine müzakerelere başlaması çağrısında bulundu.

Putin'in hamlesine Obama'dan çağrı

Rusya ile birleşme kararı alan Kırım'da, Ukrayna izleri silinmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kırım'da saf değiştirmeyen Ukrayna askeri birliklerinin ardından Kiev yönetimine ait askeri araçların da iade edilmesi talimatını verdi.

 UKRAYNA'YA AİT ASKERİ ARAÇLARI KIRIM İADE EDİYOR

Kırım'da Ukrayna'ya ait çok sayıda savaş gemisi, savaş uçağı, helikopter, tank ve hava savunma sistemleri bulunuyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık mühimmat ve askeri araçlar, trenler ile Ukrayna'ya gönderiliyor.

ABD Başkanı Barack Obama ise, Rusya'dan Ukrayna'ya "gözdağına" son vermesini ve sınırdaki asker sayısını azaltmasını istedi. Obama, Rusya'yı "ortamı yumuşatmaya" ve Kiev ile müzakerelere başlamaya çağırdı.

PUTİN: KENDİ ULUSAL ÖDEME SİSTEMİMİZİ KURACAĞIZ

ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar ise etkisini göstermeye başladı. Rus lider Putin kendi ulusal ödeme sistemlerini kuracaklarını açıkladı. Yaptırımlar sebebiyle bazı Rus bankalarının MasterCard ve Visa ödeme sistemiyle işlem yapmaları engellenmişti.

<< Önceki Haber Putin'in hamlesine Obama'dan çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER