Ramazan Fuarında pes dedirten olay

33.'sü düzenlenen Beyazıt Meydanı'nda ki Türkiye Kitap ve Kültür Fuarında bir skandala imza atıldı. Zaman Kitap ve Ufuk Yayınevi'ne stant verilmedi.

Ramazan Fuarında pes dedirten olay

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda Zaman Kitap ve Ufuk Yayınevi'ne stant verilmemesiyle ilgili, "İşin teknik boyutunu bilmiyorum ama herhalde yaşanan süreçle alakalıdır o." dedi.

Bu yıl 33.'sü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt Meydanı'nda açıldı. Açılışı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet ve AKP İstanbul Milletvekili İsmail Uçma birlikte yaptı. 

İlk defa 1983 yılında “Dini Yayınlar Kitap Fuarı” olarak başlayan fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavsar, polemikler ve politik söylemlerle toplumun işgal altında olduğunu ve bu şekilde ilmin gelişemeyeceğini vurguladı.

"SÜREÇLE ALAKALIDIR"

Konuşmasının ardından heyetle birlikte açılış kurdelesini kesen Özavşar, Zaman Kitap ile Ufuk Yayınevi'ne stant verilmemesi ve Kaynak Yayınları'nın standının yarıya düşürülmesine ilişkin soruya; "Yani son yaşanan süreçle... yani işin teknik boyutunu bilmiyorum ama herhalde yaşanan süreçle alakalıdır o. Bilemiyorum yani, ben bir yorum yapmayayım, arkadaşlarla görüşsünler." cevabını verdi.

CİHAN

<< Önceki Haber Ramazan Fuarında pes dedirten olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER