SGK'yla ilgili iddia doğru çıkmadı

Eran Karaca, kuruma önceki gün polis tarafından yapılan aramaya ilişkin ‘böcek’ iddialarını yalanladı.

SGK'yla ilgili iddia doğru çıkmadı

SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca, kuruma önceki gün polis tarafından yapılan aramaya ilişkin ‘böcek’ iddialarını yalanladı. Polis ekiplerinin sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını, hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını söyleyen Karaca, “Müdürlüğümüzde herhangi bir arama yapılmadı. ‘Böcek’ diye bir şey yok, santrallerin zaten kaydetme özelliği var. Polis arkadaşlar sadece bağlı olan bilgisayarın imajını aldı.” dedi.

BİR TEKNİSYEN İHBAR MEKTUBU GÖNDERDİ

Zaman'ın haberine göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün sabahın erken saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’nde arama yapmıştı. Baskının, kurum çatısı altında teknisyen olarak bir ilçede görev yapan memurun, başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık olmak üzere çok sayıda kuruma gönderdiği ihbar mektubu üzerine yapıldığı ortaya çıkmıştı. İhbar mektubunu yazan kişinin, daha önce de defalarca asılsız ihbarda bulunduğu öğrenilmişti.

SADECE TELEFON SANTRALİNİN İMAJINI ALDILAR

Alınan bilgiye göre, personelden önce gelerek bilgi işlem odasında inceleme yapan polis ekipleri, sadece telefon santralinin imajını alarak binadan ayrıldı. Kurum idarecileri ile polisler arasında imzalanan tutanakla da bu işlem kayıt altına alındı. Polis, kurumdan herhangi bir santral veya bilgisayar götürmedi.

BÖCEK OPERASYONU DEĞİL

Kamuoyuna ‘Böcek operasyonu’ olarak yansıyan olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Eran Karaca da iddiaları yalanladı. Polis ekiplerinin sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını, hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını kaydeden Karaca, şöyle konuştu: “Böcek diye bir şey yok, santrallerin zaten kaydetme özelliği var. Şikayeti yapan, kurumda çalışan bir teknisyen. Sadece adı geçen kişiyi değil, santralde çalışan tüm çalışanları şikayet etmiş. Şikayet konusu iddialarla ilgili 4 kez müfettiş incelemesi yapıldı, bir kez de savcılığa başvuruldu. Olayla ilgili yapılan incelemelerde bugüne kadar bir şey çıkmadı.”
<< Önceki Haber SGK'yla ilgili iddia doğru çıkmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER