YÖK eyleminde basın mensuplarına müdahale

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıl dönümünü protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.

YÖK eyleminde basın mensuplarına müdahale

Ankara'da Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıl dönümünü protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında eylemi takip eden basın mensuplarına TOMA'dan su sıkıldı. Uyarılara rağmen sıkılan sudan korunmak isteyen kimi basın mensubu ıslanırken, kimisi de arabaların altına saklandı.


YÖK'ün kuruluş yıl dönümünü protesto etmek isteyen bir grup, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde akşam saat 18.00 sıralarında eylem yaptı. 'Üniversitelerimize, geleceğimize sahip çıkalım' afişini taşıyan grup, sloganlarla kuruluş yıl dönümünü protesto etti. Kampüs içinde toplanan kalabalık bir süre sonra caddeye çıktı ve yolu trafiğe kapattı. Polisin 'dağılın' uyarısı üzerine dağılmayan grup oturma eylemine geçti.

Polisin, dağılmaları konusunda süre tanıdığı grup, sürenin sonunda dağılmayınca TOMA'lar gruba müdahale etti. TOMA'ların kampüs girişine kadar takip ettiği gruba tazyikli su sıkıldı.

Eylemcilere müdahale eden TOMA'lar, bir süre sonra olay yerinde görevlerini yapan basın mensuplarını hedef aldı. Basın mensuplarının, 'Ne sıkıyorsun, basın mensubuyuz' uyarılarını dikkate almayan TOMA, basın çalışanlarının üzerlerine tekrar su sıktı. Tazyikli sudan korunmak isteyen kimi basın mensubu araçların altına saklanırken kimisi de açık hedef haline geldi. Tazyikli sudan bir karton kağıt toplama arabası da devrildi. Bir süre daha basın mensuplarına su sıkan TOMA, daha sonra yine eylemcilere yöneldi.

Kampüs içine kaçan eylemciler, bir süre sonra yavaş yavaş dağılıp protestolarına son verdi. Eylem sırasında bölgede çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi de hazır bekletildi.

CİHAN
<< Önceki Haber YÖK eyleminde basın mensuplarına müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER