Sabah'ın TÜBİTAK haberi de yalan çıktı

Sahibi belli olmayan havuz medyasının amiral gemisi Sabah gazetesi, yalan ve iftira dolu haberlerine bir yenisi daha ekledi ancak bu haber de,daha öncekiler gibi çok geçmeden yalanlandı.

Sabah'ın TÜBİTAK haberi de yalan çıktı

İktidara yakın havuz medyasının bayraktarlığını yapan Sabah gazetesi, bugün yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Gazetenin hedefinde ise bu kez TÜBİTAK vardı. Söz konusu haberde TÜBİTAK ve TÜBİTAK MAM'da görev yapan bazı yöneticilerin teşvik başvurusu yapan projeleri kişisel çıkarları için yasadışı olarak arşivleyip rakip firmalara sattığı iddia ediliyordu. TÜBİTAK Kurumsal İletişim Başkanlığı, ise "TÜBİTAK'ta Bilim Hırsızlığı” başlıklı sözde haberi baştan aşağı yalanladı.

Konuyla ilgili olarak TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, “Haberin merkezindeki TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi), teşvik başvurularının yapıldığı bir birim değil araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkezdir. Bu sebeple MAM'a teşvik başvurularının yapılması ve yöneticiler tarafından arşivlenmesi teknik olarak mümkün değildir.”denildi.

Haberde yer alan “Somut verilere ulaşıldı” ifadesinin hiçbir somut veriye dayanmadığına işaret edildi. Açıklamada, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu'nun bir soruşturması da söz konusu olmadığına işaret edildi.

Ostim'de faaliyet gösteren bir firmanın TÜBİTAK'la ilişkisini yargıya taşıdığı yönündeki ifadenin de gerçek olmadığını vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: 

“Ancak bu ve benzeri bir şikâyetle kurumumuz Hukuk İşleri Başkanlığı'na ulaşmış herhangi bir dava dosyası da bulunmamaktadır. Kurumumuzun ilgili birimlerine yapılan başvurular, alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşan hakemler tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler, TÜBİTAK çalışanlarından oluşmamakta ve değerlendirmelerden önce kendileri ile bir hakemlik sözleşmesi yapılmaktadır. Yapılan sözleşmede, hakemin kendisine iletilen tüm bilgi, belge ve fikirleri gizli bilgi olarak kabul edeceği; bu bilgi, belge ve fikirleri üçüncü taraflara herhangi bir yolla aktarmayacağı, kişisel kazanç/çıkar amacıyla kullanamayacağı açıkça belirtilmektedir. Aksi durumun, fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlali anlamına geleceği de yazılı olarak teminat altına alınmaktadır.”

Açıklamada, TÜBİTAK'ın harcamaların belgelendirilmesi ve desteğin amacına uygun bir şekilde kullanılması hususlarında, verdiği desteği titizlikle takip eden, izleyen ve denetleyen bir kurum olarak bilindiği belirtilerek, “Bununla birlikte kurumumuz, böyle bir hadisenin vuku bulması halinde gereğini yapmaktan imtina etmeyecek, fikri ve sınai mülkiyeti gerektiği gibi koruyacak tecrübe, gelenek ve dirayete sahiptir.”denildi.



<< Önceki Haber Sabah'ın TÜBİTAK haberi de yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER