Şahin Mengü, Erdoğan'ı doğrulamadı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2011 seçimleri öncesinde internete düşen Deniz Baykal kasetini engellediği yönündeki iddiası, o dönemde CHP eski liderinin avukatlığını yapan Şahin Mengü tarafından yalanlandı.

Şahin Mengü, Erdoğan'ı doğrulamadı

Mengü, “Biz savcılığa başvuru yaptık, onun üzerine engellendi. Başbakan o görüntüleri engellemedi, tam tersine meydanlarda o kasetlerin üzerinde tepindi.” dedi.

Eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü, “Yarım saat içinde o görüntüleri durdurdum.” diyen Başbakan’a sert tepki gösterdi. Mengü, gece geç saatlerde internete düşen görüntülerin sabah mesai saatine kadar döndüğünü ve kimsenin müdahale etmediğini belirtti. Sabah saatlerinde savcılığa başvurduklarını ve engellemenin bunun üzerine yapıldığını bildirdi. Mengü, “Eğer biz müracaat ettikten sonra TİB Başkanı, Başbakan’ı arayıp ‘Efendim görüntüleri ne yapalım?’ diye sorduysa, onu bilemem!’ Ama Başbakan, yarım saat içinde haberdar olduysa sabaha kadar internette nasıl döndü? Görüntüler, Başbakan’ın talimatıyla değil, bizim savcılığa başvurumuzla engellendi. Ama Başbakan referandum öncesinde meydanlarda bu kasetlerin üzerinde tepiniyordu.” diye konuştu. Baykal’a yönelik komployla ilgili aradan geçen 4 yıla rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığına da işaret etti. Mengü, “Eğer Başbakan’ın elinde bilgi ve belge varsa bunu savcılara versin ya da bakanına talimat versin. Bu olayı aydınlatmak Başbakan’ın görevidir ve aydınlatmadan böyle konuşması da hiç hoş değildir. Gündeme getirdikçe, üstü kapalı olarak aslında Baykal’a saldırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Şahin Mengü, Erdoğan'ı doğrulamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER