Saldırıyı üstlenen PKK tehdit savurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üç gün önce sokak ortasında alnından vurularak öldürülen Abdullah Budak’ın infazını PKK üstlendi.

Saldırıyı üstlenen PKK tehdit savurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üç gün önce sokak ortasında alnından vurulan Abdullah Budak’ın (22), PKK’nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H’ye bağlı bir birim tarafından infaz edildiği ortaya çıktı. Örgüt, Cizre sokaklarında bildiri dağıtarak infazı üstlendi. Budak’ın ‘ajan’ olmakla suçlandığı bildiride, “Düşmanın toplum içindeki en güçlü sacayağı olan ajanlara karşı mücadelemizi Kürdistan ajanlardan temizlenene dek sürdüreceğiz.” denilerek başka infazların da olabileceği mesajı verildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan edilen Nur Mahallesi Karataş Sokak’ta geçtiğimiz cuma yaşanan olayda, Abdullah Budak isimli bir genç sokak ortasında başından vurularak öldürülmüştü. Cizre eski Belediye Başkanı Aydın Budak’ın akrabası olduğu belirtilen gencin cenazesi, Diyarbakır’da yapılan otopsinin ardından Cizre’de toprağa verilmişti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, PKK’nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H, önceki akşam saatlerinde Cizre sokaklarında bildiri dağıtarak olayı üstlendi. Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yer alan bilgilere göre bildiride, YDG-H’ye bağlı ‘Botan Şehit Rêber Timi’ adlı bir grubun infazı gerçekleştirdiği kaydedildi.

‘Yurtsever Botan Halkına’ başlığının yer aldığı bildiride, Budak’ın ajan olduğu iddia edildi. Bildiride, “Düşmanın toplum içindeki en güçlü sacayağı olan ajanlara karşı mücadelemizi Kürdistan ajanlardan temizlenene dek sürdüreceğiz. Her düşmanın ta kendisidir.” denilerek başka infazların da olabileceği mesajı verildi. Ardından, şu ifadeler kullanıldı: “7 Kasım 2014 tarihinde Abdullah Budak isimli ajan unsuru, ajanlık faaliyeti yürüttüğü tespit edilerek tarafımızdan infaz edilerek cezalandırılmıştır. Bu ajan, sorgulamasında ajanlık yaptığını itiraf etmiş ve yaptığı pratikleri kabul etmiştir. Bu temelde halkımızdan bu tür ajanlara karşı radikal tavır sergilemesini bekliyor, bu eylemi yaptığımızı halkımıza duyuruyoruz.” YDG-H, geçen hafta aynı mahallede özerklik ilanı için düzenlediği törende, gençlere ajanlık faaliyetlerinin dayatıldığını öne sürmüştü."

Zaman
<< Önceki Haber Saldırıyı üstlenen PKK tehdit savurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER