Saraydan sonra köşk de tamamlandı

1.3 Milyar liralık dudak uçuklatan maliyetiyle Ak Saray tartışılmaya devam ederken İstanbul'da Erdoğan için hazırlanan son Osmanlı padişahı Vahdettin’in kullandığı köşkteki tadilat çalışmalarında da sona yaklaşıldı.

Saraydan sonra köşk de tamamlandı

İstanbul’da Çengelköy sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

 
Yıkılarak yeniden yapılan köşkün önce turizm tesisi ardından devlet konukevi olacağı, son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullanılacağı iddia edildi. Köşkün gökyüzünden çekilen fotoğraflarında binaların tamamlandığı, alana bir helikopter pisti yapıldığı görülüyor.

İçinde büyük bir otopark alanı yapılan alt ve üst olmak üzere iki girişi bulunan tarihi köşk, polis tarafından sıkı şekilde korunuyor. Çevresi havuzlu lüks villarla çevrili olan köşkün tüm giriş ve çıkışları kontrol altında tutuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay üst kapısında bulunan Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra teftiş ettiği Vahdettin Köşkü’nde, şu anda restorasyonla ilgili son çalışmaların yapıldığı öğrenildi
 


50 DÖNÜMLÜK KORU

Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin'in adını taşıyan Köşk, 2. Adülhamid döneminde yaptırıldı. Soğan başlı kubbesiyle mimarisi nadir yapılar arasında gösterilen köşkün bulunduğu 50 dönümlük koruda küçük köşkler, bahçıvan evleri ve seralar yer alıyordu. Köşk, 1984’te korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmişti.

İncelemede restorasyonun betonarme yapıldığı ve ahşapla kapatıldığı ortaya çıkmış, yıkılması aslına uygun olarak yapılması kararlaştırılmıştı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Saraydan sonra köşk de tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER