Savcı Öz'ün ziyaretinin sebebi bakın ne çıktı!

24 kişinin tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında dün önemli bir gelişme yaşandı.

Savcı Öz'ün ziyaretinin sebebi bakın ne çıktı!

Soruşturmayı yürüten savcılar, tutuklu şüphelilerden Reza Zerrab hakkında çalışma yapan Malî Suçlarla Mücadele ekiplerini takip ettiren İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş’ı dosyayı sızdırmak suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Soruşturma kapsamında 11 Kasım 2013 günü Reza Zerrab’ı takip eden ekipler, şüphelinin Kanlıca’daki adresi önünde İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube’sinin aracını fark etti. Ekipler, bu durumu savcılığa raporladı. Savcılar da dosyanın sızdırılmasıyla bağlantı kurarak Arıbaş’ı şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağırdı. Soruşturma kapsamında Zerrab’ın, hakkında bir soruşturma yürüyüp yürümediğini İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu B.Güler’e sorduğu tespit edilmişti. Bu kapsamda Muammer Güler’in de İstihbarat Şube Müdürü’ne talimat vererek araştırma yaptırdığı iddia edilmişti. Ancak Arıbaş hakkındaki çağrı, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok tarafından geri çevrildi. Altınok’un, “Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı” diyerek şube müdürünü ifadeye göndermediği öğrenildi.



Zaman Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün Emniyet Müdürlüğü’ne giderek 3. kattaki operasyon merkezine girmesi ve 2 saat emniyette kalmasının perde arkası da ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Öz aldığı bir ihbarla özellikle bakanların çocukları ile ilgili telefon görüşmelerin konusunda bazı bölümlerin kayıtlara geçmeyeceği, çıkacağı ya da değiştirileceğinden haberdar oldu. Öz’ün ayrıca şüphelilere sorulacak soruların mühürlü bir örneğini alarak tutanak tuttuğu belirtilirken, aksi işlem yapanları, soruları değiştirmeleri halinde sorumlular hakkında adlı işlem yapacağını söylediği iddia edildi.

Bir başka gelişme ise soruşturma kapsamında tutuklanan Zerrab ile ilgili bir ihbar maili gelmesi üzerine yaşandı. Savcılığa gelen bir ihbarda karakutu olarak nitelendirilen İranlı Kamelia Jamshıdı adlı kadının, Zerrab’ın bütün faaliyetlerine ilişkin birçok bilgi ve belgeye sahip olduğu belirtildi. Savcılık ihbar üzerine İranlı kadınla ilgili Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bilgi verilerek gereğinin yapılmasını istedi. Bir süre sonra savcılık İran’ı kadın ile ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Mali Suçlarla Mücadele polisi, savcılığa kadının 21 Aralık 2013 gecesi Atatürk Havaalanı’ndan uçakla Dubai’ye gittiği bilgisini verdi.
<< Önceki Haber Savcı Öz'ün ziyaretinin sebebi bakın ne çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER