'Savcı polise kanıt bul diye yazı yazıyor, bunu ilk defa görüyorum'

Gazeteci-Yazar Mehmet Altan, deşifre olan 'Hizmete Kumpas Planı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. LDP lideri Cem Toker ise 'Başbakan gölge boksu yapıyor' diye konuştu

'Savcı polise kanıt bul diye yazı yazıyor, bunu ilk defa görüyorum'

Gazeteci-Yazar Prof.Dr. Mehmet Altan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 30 ile gönderilen 'gizli' ibareli belgeyle deşifre olan 'Hizmete Kumpas Planı'nı Samanyolu Haber Televizyonu’na değerlendirdi.

"ORTADA DELİL YOK"

“Ortada bir delil yok, kanıt yok. Kanıt bulunmasına yönelik savcı polise yazı yazıyor. Ben bunu ilk defa görüyorum'' diyen Mehmet Altan şunları söyledi: 
''Benim hırsızlığımı, yolsuzluğumu ve rüşvetimi kimse soruşturmayacak. Ben Deniz Feneri’ni kapattım. Bir şekilde bunu da kapatacağım. Bundan sonra öyle önlemler alacağım ki Türkiye’de hiç bir şekilde hırsızlık yapanın, yolsuzluk yapanın, rüşvet alanın -eğer siyasi iktidarın içindeyse- soruşturulması mümkün olmayacak. 25 Aralık’ta Türkiye’de hukuk bitti. Zaten yoktu. Polismahkeme kararını hükümetin zorlamasıyla, darbesiyle yerine getirmedikten sonra Türkiye’de hukuktan söz edilemez.” 



ERGENEKON SAVCILIĞI'NDAN MİLLİ ORDUYA KUMPASA

AKP'nin Ergenekon ve Balyoz’un savcılığından Milli Orduya kumpas kuruldu söylemi noktasına geldiğini söyleyen Altan şöyle devam etti:

"En önemli övündüğü ve savunduğu şey askeri vesayeti geriletmekti, bundan bile vazgeçti. Böyle bir vesayet olmadığını dolaylı olarak bir Ergenekon ve Balyoz girişimlerinin olmadığını ve bunun orduya kumpas kurulması hadisesinin adı olduğunu iddia eder noktaya geldi.”

“BİR PARÇA DEVLET TÖRTÜSÜ KALDIYSA BU İŞ YÜRÜMEZ”

Sözü soruşturmayı yürüten  Cumhuriyet SavcıSerdar Coşkun'a getiren Altan,  elinde kanıt olmadan yazı yazanlar zaman içerisinde bedelini öder diye konuştu:

"Elinde polisin getirdiği bir kanıt yok. Polise "git kanıt bul, sanıklar hazır" diye yazı yazan bir savcısı var. Bir şekilde meslek onurunu bir tarafa koyup siyasi angajmanla tetikçilik yapıyorsun ve mesleğine ihanet ediyorsun. Bunun da zaman içerisinde bedeli vardır. Bir parça devlet törtüsü kaldıysa bu yürüyecek bir iş değil."

“BAŞBAKAN HALKIN SANDIĞA GİTMESİNİ İSTEMİYOR”

Son seçimlerde siyasi iktidarın oy kaybettiğini ifade eden yazar Mehmet Altan, ''AKP 2,5 milyon oy kaybetti. 6,5 puan düştü. Yüzde 43’e geriledi. Seçimin çantada keklik olmadığını bildiği için şimdi ne yapıyor, İnsanların sandığa gitmesini engelleyerek kazanmak istiyor. Algıyı yöneterek iktidarını uzatmak istiyor. Algıyı nasıl yönetirsin. Biz tekrar kazanacağız dersin. Buna inanan sandığa gitmez. Sandığa gitmeyince senin oyun yükselir.” 



LDP LİDERİ: DELİL OLMADAN ÇETE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker ise Başbakan’ın elinde delil ve belge olmadan aylardır bir çete ortaya çıkarmaya çalıştığını söyledi:

“17 Aralık’tan beri aylardır bekliyoruz. Bir operasyon yapılacak çete var, paralel devlet var, şu var, bu var. Güneydoğu’da yolları kesenler KCK asayiş diye kimlik kontrolü yapıyor, hükümet başka yerlerde çete arıyor. Zannediyorum gölgelerle mücadele ediyor. Somut bir delil yok, bir kanıt yok, suç unsuru yok. Sadece memurlar oradan oraya, yargı mensupları, emniyet teşkilatının mensupları yüzlercesi binlercesi adeta devletin bir dolabı masası eşyasıymış gibi oradan oraya tayin ediliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Savcı polise kanıt bul diye yazı yazıyor, bunu ilk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER