Seçimlerden sonra beklenen korkutan tablo!

Öcalan’ın şok talepleri için terör uzmanları, süreçle örgütün meşruiyet kazandığını vurguladı. ‘Bu talepler ülkeyi böler’ uyarısı yaptı.

Seçimlerden sonra beklenen korkutan tablo!

Abdullah Öcalan ile İmralı’ya giden heyetler arasında geçtiği öne sürülen görüşme tutanakları Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Terör uzmanları Öcalan'ın inanaılmaz isteklerini değerlendirdi. Öcalan’ın ve PKK’nın özerklikten vazgeçmediği, pazarlıkların çözülmeyi getireceği belirtildi.

ÇÖZÜM DEĞİL ÇÖZÜLME GETİRİR

Bugün gazetesinin haberine göre, Ankara Strateji Enstitüsü Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur: Bu pazarlıklar yapılmışsa örgütün talepleri doğrultusunda kontenjanlardan falan bahsedilmişse, bu çözüme değil çözülmeye götürür. Terör örgütünü devletin içinde devlet haline getirecek bir süreç çözüm değildir. Devletin güvenlik teşkilatının örgütle pazarlık unsuru haline getirilmesi Türkiye’ye çözülme getirir. 30 Mart sonrası hareketlenme ve aktif eylemlerle karşılaşacağız. Bölgenin yapısını dönüştürmeye yönelik somut adımlar atacaklar. Örgütün askeri gücünü artırdığını görüyoruz. Suriye’de silahlı gücünü, süreçten önce hayal edemeyeceği büyük bir yapıya dönüştürdü. Elindeki silahla isteklerini dayatma, tehdit, şantaj gücünü de koruyor. Hiçbir demokratik zeminde elinde silah tutan örgütle demokrasi konuşulmamıştır. Türkiye süreçle PKK’yı dönüştürdü ancak dönüşen PKK, eskisine göre daha tehlikeli mahiyet kazandı.

ÖRGÜT SÜREÇLE MEŞRUİYET KAZANDI

BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı:  Çözüm süreci ile beraber PKK, KCK ve Abdullah Öcalan toplum nezdinde ve uluslararası alanda meşrutiyet kazandı. Nevruz’da birlik beraberlikten bahsedilirken bir tane Türk bayrağı yoktu. Silahların gölgesinde barış ve birlik mesajları çok anlam ifade etmez. MİT Müsteşar Yardımcısı, Türk ordusunda bir birim, belediyede kadro’ çok absürt ve saçma istekler. Türkler ve Kürtler aynı özelliklere sahip. Cumhurbaşkanlık, başbakanlık ve bakanlık dahil üst düzey görevlerde Kürtler yer alıyor.

ÖCALAN’IN ŞOK TALEPLERİ

1- Ba­ğım­sız­lık­tan, özerk­lik­ten vaz­geç­me­dim.

2- MİT müs­te­şar yar­dım­cı­sı Kürt ola­bi­lir.

3- Türk or­du­sun­da bir Kürt bi­ri­mi ne­den ol­ma­sın.

4- Ge­re­kir­se 50 ya­sa çı­ka­ra­cak­lar,PKK meş­ru­la­şa­cak.

5- AKP İs­tan­bul Be­le­di­ye­si­’n­de bi­ze 10 bin kad­ro ver­sin, se­çim­de on­la­rı des­tek­le­riz.

PYD ÖRNEK ALINIYOR

TÜRKSAM Başkan Yrd.Doç. Dr. Celalettin Yavuz: Model olarak aldıkları örnek Irak Kuzey Yönetimi. Diyarbakır merkezli bazı yerleri topluma kabul ettirmişlerdi. İstanbul için bunu dile getirmiş olmasındaki maksat ‘Bütün Türkiye bizim’ düşüncesi. Diyarbakır merkezli illerde seçimler kazanılırsa, Suriye’de özerkliğini ilan eden PYD gibi bir şey yapma niyetindeler. AK Parti Türkiye’nin bir bölgesinde şahin iken bir yerde kuzuya dönüşüyor.

Örgüt istihbarat ve milis gücünü oluşturdu

Emekli Yarbay, Terör Uzmanı Mithat Işık:  MİT Müsteşar Yardımcısı isteği ve TSK’da Kürt birimi kabul edilemeyecek isteklerdir. Kürtler Türkiye’de azınlık olarak kabul edilmiyor. Yarın İçişleri Bakanı Yardımcısı Kürt olsun gibi bunlar teklif dahi edilmemesi gereken istekler ki asıl bunlar ülkeyi bölünmeye götürür. PKK bu süreçte toparlandı ve milis teşkilatlanması ile istihbarat ağını oluşturdu. Güvenlik güçlerinin hareketsiz kalması PKK’nın birçok köy ve mahallede KCK yapısını oluşturmasına neden oldu.

<< Önceki Haber Seçimlerden sonra beklenen korkutan tablo! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER