Selam casusluk soruşturmasında yeni gelişme

Kamile Yazıcıoğlu isimli vatandaşın "Eşim İran adına ajanlık" yapıyor ihbarıyla başlayan terör ve casusluk soruşturmasında savcılık 4 kişinin ifadesine başvurdu.

Selam casusluk soruşturmasında yeni gelişme

İran adına, Türkiye'de casusluk faaliyetleri yaptığı, bombalı saldırı düzenlediği ifade edilen Terör Örgütü Selam-Tevhit Kudüs Ordusu'na yönelik soruşturmadan yeni haberler var. Savcılık, dosyada ismi geçen 4 kişiyi (Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, Seccad Yazıcıoğlu, Yazar Mustafa İslamoğlu ve Gazeteci Hüsnü Mahalli) ifadeye çağırdı.

Soruşturmanın, Kamile Yazıcıoğlu isimli vatandaşın, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle gittiği karakolda polise dikkat çekici bilgiler vermesiyle başladığı öne sürülüyor. İddiaya göre, Kamile Yazıcıoğlu ifadesinde, kocası Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun İran'a çalışan bir casus olduğunu söyledi. Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi ve İsrail Başkonsolosluğu için hazırlık yapıldığını anlattı. Anlatmakla kalmadı. Eşinin evde sakladığı, askeri haritaları, uydu fotoğraflarını, Türk savunma sanayi hakkındaki belgeleri, sahte kimlik ve pasaportları polise teslim etti. Kamile Yazıcıoğlu'nun ifadelerinden sonra savcılık soruşturma başlattı.

Polis, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nu adım adım izledi. İddiaya göre, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu bakanlıklar, üniversiteler ve Meclis'teki irtibatlarından elde ettiği belgeleri İranlı ajanlara veriyordu.

Bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerin İran adına casusluk yaptığı öne sürülen Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun İranlı ajanlarla buluşmasına ait olduğu öne sürülüyor. Şüpheliler arasında, Abdülhamit Çelik de var. Çelik, kamuoyunda 'Umut davası' olarak bilinen Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın suikastlerini de kapsayan davanın sanıklarından biri. Star ve Yenişafak Gazeteleri geçtiğimiz günlerde, aynı anda ve aynı içerikle yayımladıkları manşet haberle, söz konusu soruşturma kapsamında 7 bin kişinin usulsüz olarak dinlendiğini öne sürmüştü. Bu iddia üzerine, soruşturmayı yürüten savcı Adnan Çimen, iktidara yakın iki gazetenin bu haberleri üzerine, "Dinlendi denilenlerden bir tanesi bile dosyada yer almıyordu. Hepsi yalan. 7 bin kişinin dinlenebilmesi mümkün mü?" demişti. 

Star ve YeniŞafak'ın haberlerinden sonra Soruşturma savcısı Adnan Çimen başka bir yere tayin edildi. Yeni atanan Savcı İrfan Demir, soruşturma dosyasında adı şüpheli olarak geçen isimleri ifadeye çağırdı. İlk ifadeye çağrılanlar, Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, Seccad Yazıcıoğlu, Yazar Mustafa İslamoğlu ve Gazeteci Hüsnü Mahalli idi.
<< Önceki Haber Selam casusluk soruşturmasında yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER