Silivri'ye sevk edilen polislere 26 saat YEMEK verilmedi

Sistematik işkence devam edildi, Silivri'ye sevk edilen polisler 26 saat aç bırakıldı...

Silivri'ye sevk edilen polislere 26 saat YEMEK verilmedi

22 Temmuz Sahur operasyonu ile tutuklanan polislerin maruz bırakıldıkları sistematik işkence devam ediyor. Hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin Silivri'ye nakledilen polislere 26 saat boyunca yemek verilmediği ortaya çıktı.

Yolsuzluk ve rüşveti soruşturdukları için tutuklanan 51 emniyet mensubu geçtiğimiz Cuma günü tutuklu bulundukları Metris Cezaevi'nden apar topar alınarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Hiçbir izahat yapılmadan ve hiçbir makul gerekçeye dayandırılmaksızın gerçekleştirilen nakil işlemi sırasında da süreç boyunca sergilenen insanlık dışı uygulamaların devam ettiği ortaya çıktı. 

Polisler sabah saat 08.30 sıralarında henüz uykudayken alel acele kaldırılarak, "Hemen hazırlanın naklolunuyorsunuz." direktifine muhatap oldu. Saat 09.30 sularında avluya çıkarılan emniyet mensupları kahvaltı saati de geçirilerek saat 12.00'a kadar avluda bekletildi. O sırada görüş için cezaevi önünde bekleyen polislerin aileleri "Sistem bozuk." denilerek 3 saat cezaevi kapısında oyalanırken polisler Silivri'ye doğru yola çıkarılmıştı. Sabah kahvaltısı yaptırılmadan cezaevi nakil aracına bindirilerek yola çıkarılan polislere ikinci bir zulüm de bu aşamada gerçekleştirildi. Kendine zarar verme veya kaçma şüphesi olmadığı halde 51 emniyet mensubunun tamamına kelepçe takıldı. Elleri kelepçeli olarak yaklaşık 1 saat yolculuk yapmak zorunda bırakılan polislerden bir kısmının, yolculuk sırasında virajlarda tutunamayarak savruldukları için vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştu. Elleri kelepçeli olduğu için emniyet kemerlerini bağlayamayan polislerin kemerleri nakil görevlileri tarafından da bağlanmayarak görevi ihmal suçu işlendi. Ani gerçekleşen şiddetli bir savrulma yahut kaza halinde can kayıplarının yaşanması riski oldukça yüksekti.  

TAM 26 SAAT AÇ BIRAKILDILAR

Tehlikeli ve yorucu bir yolculuktan sonra Silivri'ye nakli tamamlanan polisler saat 13.15'te cezaevine vardıklarında öğle yemeği yeme imkanından da mahrum bırakıldı. Sabah kahvaltısı da yaptırılmadığını söylemelerine rağmen kimse bu en temel insani taleplerini dikkate dahi almadı. Akşam saat 21.50'ye kadar aç bırakılan emniyet mensuplarına uygulanan insanlık dışı zulüm aradan geçen 26 saatten sonra ancak son buldu. 51 emniyet mensubu saatlece aç bırakılıp, nakil sırasında hayatları tehlikeye atıldıktan ve hafif şekilde yaralandıktan sonra nihayet Silivri L Tipi Cezaevi'ne yerleştirildi. Polislerin tamamının cezaevi görevlileri ve nakilde sorumlu personel hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

ZAMAN 
<< Önceki Haber Silivri'ye sevk edilen polislere 26 saat YEMEK verilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER