Sınıfta kaldığımızı gösteren içler acısı tablo!

Türkiye hayırseverlikte adeta sınıfta kaldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İngiltere merkezli Hayır ve Yardımlaşma Vakfı’nın yaptığı bir araştırmada Türkiye’nin 135 ülke arasında 128’inci sırada kaldığını belirtti.

Sınıfta kaldığımızı gösteren içler acısı tablo!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’nin hayırseverlikte sınıfta kaldığını söyledi. 14. Vehbi Koç Anma ve Ödül Töreni’nde, konuşan Koç, İngiltere’nin önemli sivil toplum örgütlerinden Hayır ve Yardımlaşma Vakfı (Charities Aid Foundation) tarafından 135 ülkede yapılan hayırseverlik anketinde Türkiye’nin 128’inci sırada yer aldığını ifade etti.

HIRVATİSTAN VE KARADAĞ'IN ÖNÜNDEYİZ

“Ankette insanlara geçtiğimiz ay içerisinde; bir hayır kurumuna bağış yaptınız mı? Gönüllü bir çalışmaya katıldınız mı? Tanımadığınız birine yardım ettiniz mi diye üç soru sorulduğunu ifade eden Mustafa Koç, “Bu soruların cevapları üzerinden Türkiye olarak notumuz 100 üzerinden 18. 135 ülke arasında 128’inci sıradayız. Geride bırakabildiğimiz ülkeler ise Hırvatistan, Karadağ, Ekvator, Filistin, Venezuela ve Yemendedi.

Eğitim konusuna da değinen Koç, nitelikli eğitimin, Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını dile getirdi.

EĞİTİMDE İRTİFA KAYBEDİYORUZ

Mustafa Koç, “Ne yazık ki, gerek eğitim kalitesi gerekse eğitime erişim ve fırsat eşitliği, ülkemizin en önemli sorunları olmaya devam ediyor. Ekonomik büyüklüğümüzle dünyanın önde gelen 20 ülkesi arasında olmamıza rağmen, uluslararası kurumların her yıl yayınladıkları raporlara göre eğitim kalitesi, teknoloji, mühendislik, fen ve matematik gibi alanlarda hem çok geride olduğumuzu hem de giderek irtifa kaybettiğimizi üzülerek görüyoruz” dedi.



EN YARDIMSEVERLER MYANMAR VE ABD

İngiliz Hayır ve Yardımlaşma Vakfı’nın araştırmasında en cömert ülkelerin ise Myanmar ve ABD olduğu ortaya çıktı. Bu iki ülke birinciliği paylaşırken Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda ilk 5 içinde yer aldı. Sri Lanka ve Trinidad ve Tobago gibi ülkeleri ilk 10 içinde yer alması dikkat çekti.

MATEMATİK KÖYÜNE 100 BİN DOLAR

Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, Koç Ailesi’nin tüm üyelerinin katıldığı Vehbi Koç Anma Töreni’nde açıklandı. 3 aday arasından ödüle eğitim alanındaki çalışmaları ile Prof. Dr. Ali Nesin’i ve Matematik Köyü Projesi lâyık görüldü. Ödülü Mustafa V. Koç’un elinden alan Prof. Dr. Ali Nesin, aynı zamanda 100 bin dolarlık para ödülünü de Nesin Vakfı adına kabul etti.


Bugün
<< Önceki Haber Sınıfta kaldığımızı gösteren içler acısı tablo! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER