Sınırın sıfır noktasında hareketli saatler

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sıfır noktada bulunan Suriye’nin Kobani ilçesinde IŞİD’e karşı savaşan yaklaşık 200 YPG’li sınırı aşıp Urfa’ya geçti.

Sınırın sıfır noktasında hareketli saatler

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sıfır noktada bulunan Suriye’nin Kobani ilçesinde IŞİD’e karşı savaşan yaklaşık 200 YPG’li sınırı aşıp Urfa’ya geçti.

Savaşıp ardından Türkiye'ye geçen 200'e yakın YPG'li gözaltına alındı. Cuma günü Gaziantep'e gönderilen YPG'lilerin sorgusu devam ediyor.

GENELKURMAY NE DEDİ?

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı da geçtiğimiz gün sınırı kaçak yollarla geçmeye çalışan 6 PKK/PYD’linin Şanlıurfa’nın Mürşitpınar Yumurtalık mevkiinde yakalandığını duyurdu.
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, ”Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Mürşitpınar Mahallesi Yumurtalık mevkiinde, Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları ve yapılan mülakat neticesinde, PKK/PYD Bölücü Terör Örgütü mensubu oldukları tespit edilen altı terörist silahsız olarak yakalandı. Yakalanan 6 Bölücü Terör Örgütü mensubundan, Suriye uyruklu 3 terörist Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakılmış olup, diğer üç terörist ile ilgili adli tahkikata, Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devam edilmektedir." denildi.
 
SURUÇ DEVLET HASTANESİ YPG/PYD’Lİ YARALILARA HİZMET VERİYOR
 
Öte yandan Kobani’de IŞİD ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ve Şanlıurfa’nın Suruç Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan YPG ile PYD’lilerin sayısı 500’ü geçti. Suruç Devlet Hastanesi son 25 gündür tamamen Kobani’de çatışmalarda yaralanan PYD/YPG’lilere hizmet vermeye başladı.
 
SURUÇ’TA YPG MEZARLIĞI OLUŞTURULDU
 
sanliurfa.com 'un haberine göre; hastanede yapılan müdahalelerde tedaviye cevap vermeyen yaklaşık 100 civarında PYD/YPG’li öldü. Ölen PYD/YPG’lilerin bir kısmı Viranşehir’de bir kısmı Diyarbakır’da 30’a yakında Suruç’ta toprağa verildi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Devlet Hastanesi tarafındaki İlçe Mezarlığında PYD/YPG Mezarlığı oluşturuldu. Kobani’de çatışmalarda ölenlerin de bu mezarlığa defnedildiği öğrenildi
<< Önceki Haber Sınırın sıfır noktasında hareketli saatler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER