Skandal fotoğrafın altındaki gerçek!

Cizre'deki şok görüntünün arkasından bakın ne çıktı!

Skandal fotoğrafın altındaki gerçek!

PKK'nın Şırnak Cizre'de 'asayiş timi' kurup kimlik kontrolü yaptığı iddiası ve yemin etme töreninden olduğu iddia edilen görüntüler ortalığı karıştırdı. Artan tepkiler üzerine harekete geçen Şırnak Valiliği çözüm süreci ve huzur ortamını bozma amaçlı olay hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.Bir soruşturma girişimi de BDP'den geldi. İddiaları yalanlamayan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, parti içinde araştırma yapıp işin perde arkasını ortaya çıkaracaklarını söyledi. 

Milliyet yazarı Fikret Bila bugünkü köşesinde söz konusu görüntülere dair askeri ve sivil güvenlik birimlerinden edindiği bazı tespitleri aktardı. İşte yazının ilgili bölümü...

"Cizre’de, PKK’nın “asayiş teşkilatı” mensubu olarak açıklanan, üniformalı PKK’lıların katıldığı “diploma töreni” ve sonrasında araçların durdurularak kimlik kontrolü yapılmasına ilişkin görüntüler olumsuz etki yarattı. PKK’lıların aynı eylemi Hakkâri’de de yaptıkları; PKK’nın 13-16 yaş grubu Kürt gençlerini topladığı, ailelerine, belli bir eğitimden sonra, “asayiş teşkilatında polis olarak görev yapacaklarının” söylendiği, toplumu alıştırma ve söylediklerinin kanıtı olarak da bu tür törenler düzenledikleri ve çocuk yaştaki gençleri, Kuzey Irak’a geçirdikleri tespiti yapıldı."
<< Önceki Haber Skandal fotoğrafın altındaki gerçek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER