Gündemi sarsan PKK açıklamasının perde arkası

Başbakan'ın PKK’lıların çekilmesiyle ilgili oranı istihbarat raporlarına dayanarak dile getirdiği öğrenildi.

Gündemi sarsan PKK açıklamasının perde arkası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, akil insanlarla yaptığı “final” toplantısına, çekilme süreciyle ilgili değerlendirmeleri damga vurdu. Başbakan’ın, “Birinci aşama henüz tamamlanmadı. PKK’lıların sadece yüzde 15’i çıktı” diyerek rahatsızlığını ortaya koymasında, aldığı istihbarat raporlarının etkili olduğu kaydedildi. Akşam'da yer alan habere göre hafta başından bu yana gerçekleştirdiği toplantılar ve kurmaylarıyla değerlendirmelerde süreci masaya yatıran Başbakan’ın “Süreç yavaş ilerliyor” dediği belirtildi.

Hafta başında 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında çözüm süreci ve PKK’lıların çekilmeleriyle ilgili gelişmeler ayrıntılarıyla değerlendirildi. Salı günü 5 saat süren MGK toplantısında da ana başlık çözüm süreci ve çekilmeydi. Bu çerçevede toplantıda MİT, Genelkurmay ve Emniyet’ten gelen raporlar ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. Bildiriye de, “Çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği, sürecin kalıcı bir güven ortamı sağlayacak şekilde devam etmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü” ifadesi yansıtıldı. 

Başbakan Erdoğan, kurul toplantılarının yanı sıra, akillerle toplantı öncesi çarşamba günü Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’le bir araya geldi. Dolmabahçe Ofisi’ndeki görüşme 2 saat sürdü. Bu görüşmede de Özel’in, Genelkurmay’ın çekilme süreciyle ilgili tespitlerini Başbakan’a aktardığı kaydedildi. Başbakan, tüm bu değerlendirmeler ve verilen bilgiler ışığında akillerle toplantıya girdi. Orada da PKK’lıların sadece yüzde 15’inin çekildiği bilgisini verdi.
<< Önceki Haber Gündemi sarsan PKK açıklamasının perde arkası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER