Erdoğan şok gerçeği açıkladı: PKK'nın..

Başbakan, Akil İnsanlar’la yaptığı toplantıda “PKK yurt dışına çıktı, hükümet de adım atsın” görüşü dile getirilince şok gerçeği açıkladı: Teröristlerin yüzde 85’i hala içeride

Erdoğan şok gerçeği açıkladı: PKK'nın..

  • “Terör örgütünün yüzde 85’i hala içeride”
  • “Bana ulaşan 19 vaka var. HPG’nin faaliyetleri de devam ediyor”
Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi. Sorunlar, tespitler ve çözüm önerilerinin yer aldığı 7 bölgeye ait raporlar tek tek Başbakan’a sunuldu.

Erdoğan şok gerçeği açıkladı

Toplantı sırasındaPKK yurtdışına çekildi, 1’inci aşama tamamlandı. Şimdi hükümetin adımları bekleniyor” şeklindeki bir görüş ifade edilince Başbakan şok gerçeği açıkladı.“Terör örgütünün yüzde 85’i hala içeride” dedi. “Örgütün sadece yüzde 15’i çekildi” diye ekledi

İşadamlarından haraç istiyorlar

Başbakan, PKK’nın tesis basıp insan kaçırdığını ve 1 ila 5 milyon lira haraç istediğini belirtti. Yol kesme ve araç yakma eylemlerinin sürdüğünü belirtti. “Bana ulaşan 19 vaka var. HPG’nin faaliyetleri de devam ediyor” diye konuştu. Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyetleri, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi. Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre,Toplantıda, “PKK yurtdışına çekildi, 1. aşama tamamlandı. Şimdi hükümetin adımları bekleniyor” şeklindeki bir görüş üzerine Erdoğan, “Yalan söylüyorlar. Yüzde 85'i hâlâ içeride” dedi..

Başbakan Recep Tayyih Erdoğan, Akil İnsanlarHeyeti ile buluşmasında çarpıcı bilgiler verdi. Erdoğan'ın PKK'lıların Türkiye'yi terk ettiği bilgisinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sadece yüzde 15'i gitti, PKK'lıların yüzde 85'i hâlâ içeride" dedi.

RAPORLAR KİTAPLAŞTIRILACAK

Akil İnsanlar Heyeti, 2 aylık inceleme sonrası oluşturduğu raporları Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Erdoğan'a sundu. Akil İnsanlar Heyeti, son toplantısında 7 ayrı bölgeye ait 20 ila 60 sayfalık raporlarını Erdoğan'a iletti. Heyet, raporlarla birlikte 100 sayfayı bulan ve vatandaşların kaygılarını içeren mektup, belge ve bazı raporları da verdi. Rapor ve eklerin tamamının Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'na teslim edildiği öğrenildi. Rapor ve beraberindeki belgelerin titizlikle incelenerek tekrarlardan arındırılacağı ardından tek rapor haline dönüştürüleceği belirtildi. Son olarak, önerileri ve kaygıları içeren bilgilerin kitaplaştırılarak kamuoyu ve medyayla paylaşılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

YÜZDE 85’i HÂLÂ iÇERiDE

Toplantıda bazı üyelerin konuşması sonrasında Erdoğan'ın çok çarpıcı bilgiler verdiği ortaya çıktı. Çözüm süreci içerisinde PKK'nın sınır dışına çekilerek 1. aşamayı tamamladığı ve 2. aşama için hükümetin adım atması gerektiği yönündeki fikirlerin hükümete yansıtılması üzerine Erdoğan'ın, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi.

Erdoğan'ın sınır dışına çıkan PKK'lıların sadece yüzde 15 civarında olduğunu söyleyerek "Yüzde 85'i hala sınır içinde" dediği belirtildi. Erdoğan'ın, PKK'nın bölgedeki işadamlarına yönelik tehditlerine devam ettiğini söyleyerek, işyerleri, tesis ve şantiyelerin hala PKK'lılarca basıldığını aktardığı öğrenildi. İşadamlarından 1 ila 5 milyon arasında haraç istendiğini söyleyen Erdoğan'ın yol kesme, araç yakma gibi eylemlerin sürdüğünü ve kendisine bu tarzda ulaşan 19 ayrı vaka olduğunu aktardığı kaydedildi. Erdoğan'ın PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de bölgede faaliyetlerine devamettiğini vurguladığı öğrenildi.


Çelik: Gemi batarsa hepimiz helak oluruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan ile akil insanlar buluşmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, heyet üyelerinin çalışma sonrası vardıkları kanaatlerini şu şekilde özetledi: "Akil insanlar şu kanaate varmışlar: İnsanlar çözüm sürecinin ne olduğunu anladıktan sonra tavırlarını değiştiriyorlar. Bumeseleyi sadece hükümetin, Başbakan'ın meselesi olarak görmemek gerekiyor. Hepimiz bu gemideyiz. Batarsa hepimiz helak oluruz. Şehit ailelerinin özellikle süreci desteklediğini aktardılar. Desteklemeyen insanların ideolojik kaygılarla karşı çıktığını ilettiler." Bir gazetecinin BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın "Süreç gitti geldi" şeklindeki ifadelerini sorması üzerine Çelik, "Bizim açımızdan 'süreç gitti geldi' diye bir şey yok. Sayın Demirtaş, böyle söylemişse, ona sormak lazım” dedi.
<< Önceki Haber Erdoğan şok gerçeği açıkladı: PKK'nın.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER