Şok ses kaydını yayınlayanların arkasındakileri açıkladı!

Türkye'yi sarsan şok ses kaydıyla ilgili hükümet kanadından önemli açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ses kaydının sızdırılmasından en çok Şam rejiminin ve El Kaide örgütünün faydalanacağını söylediler.

Hükümet yetkilileri Şam rejimini ve El Kaide'yi işaret etti

Ortaya çıkan son ses kaydı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Kamuoyu; Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye toplantısının ayrıntılarını tartışırken; gözler Başbakan Erdoğan'daydı. Diyarbakır mitinginde konuşan Erdoğan delilsiz ve mesnetsiz bir şekilde olayın arkasında hizmet hareketinin olduğunu iddia etti. Erdoğan şunları söyledi; "Bu Pensilvanya ihanet içinde. Youtube bugün bir şey düşürdüler. Ulusal güvenliğimizle ilgili, Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor. Bunu bile Youtube düşürdüler."

"EL KAİDE VE IŞİD BAĞLANTISI"

Başbakan, yaşanan bu tür olaylarda sorgusuz sualsiz hizmet hareketini suçlasa da en yakın kurmaylarından farklı açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik toplantıyı doğruladı; ses kaydındaki bazı bölümlerin tahrif edildiğini savundu. Suriye konusunda buna benzer bir çok toplantının yapıldığını belirten Bakan Davutoğlu, konuşmaları sızdıranların El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Davutoğlu, "Bunu yapanlar El Kaide ile işbirliği yapıyorlar, IŞİD ile işbirliği yapıyorlar, açıkça onu demek istiyorum. Çünkü oraya dönük olarak yürütülen bir çalışmayı bir askeri planlamayı açığa çıkarmak suretiyle hem rejimle işbirliği yapıyorlar hem onlarla işbirliği yapıyorlar" 

"BU OLAY KİMİN İŞİNE YARAR?"

Ses kayıtlarını doğrulayan bir başka isimse Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'tı. Arınç, kritik bir soru sordu önce: "Olay olduğu zaman çok çok kısa bir mantıkla şunu düşünecekseniz; bu olay kimin işine yaradı. Kimin işine yaradığını bilirseniz, kimin yaptığını da aynı adreste bulabilirsiniz." 

"SADECE SURİYE İSTİFADE EDER"

Net konuşan Arınç, olaydan en çok Şam rejimi ve El Kaide'nin faydalanacağını söyledi.  Arınç: "Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide istifade eder, IŞİD istifade eder. İçeriğini bildiğim için söylüyorum."


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER