Son dakika gelişmesi: TSK'dan atılsın

Askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve TSK'dan çıkarılmasını talep etti.

Son dakika gelişmesi: TSK'dan atılsın

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde el yapımı mayının patlaması sonucu 7  askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki  Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve TSK'dan çıkarılmasını  talep etti. Çukurca'da el yapımı mayının patlayarak 7  askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki  Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
        Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral  Zeki Es ile emekli Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile tarafların avukatları  katıldı.          Duruşmada, askeri savcı Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, esas hakkındaki görüşünü  açıkladı. Kaya, Tuğgeneral Es'in ''hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek''  suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, ''taksirle birden azla kişinin ölümüne ve iki  kişinin yaralanmasına neden olmak'' suçundan ise 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis  cezasına çarptırılmasını istedi.          Savcı, Es'in TSK'dan çıkarılmasını da talep etti. Duruşma, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını  hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.
<< Önceki Haber Son dakika gelişmesi: TSK'dan atılsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER