Soruşturma Komisyonu kararını açıkladı

Meclis Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan'da yargılanmasını reddetti. Karar, komisyondan 5'e karşı 9 oyla çıktı.

Soruşturma Komisyonu kararını açıkladı

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bugün Yüce Divan oylaması için saat 14.00'te toplandı. Yapılan oylama sonucu 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi. 

Oylamada AK Parti 9 oy ile Yüce Divan'a karşı çıkarken; muhalefet ise 5 oyla Yüce Divan'a gönderilmesi için oy kullandı. HDP'nin üyesini geri çektiği Meclis Soruşturma Komisyonu'nda, Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

TBMM yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü 4 eski bakanla ilgili karar sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Köylü şunları söyledi:
Her iddia her isim tartışıldı. Herkes her isimle ilgili görüşlerini söyledi ve oyunu belirledi. Dördünü ayrı ayrı değerlendirerek oy kullanıldı. Komisyondaki oylama açık yapıldı. Genel kuruldaki oylama gizli olacak. Her üye görüşlerini söyledi. Bundan sonra biz ayın 9’una kadar meclis başkanlığına sunacağız raporumuzu. Başkanlık genel kurula verecek ve 10 gün içinde oylama yapılacak.

<< Önceki Haber Soruşturma Komisyonu kararını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER