Star ve Y.Şafak'a Akşam Gazetesi'nden soğuk duş

Star ve YeniŞafak gazetelerinin yazdığı '7.000 kişinin dinlendiği iddia edilen haberler Akşam gazetesi tarafından çürütüldü...

Star ve Y.Şafak'a Akşam Gazetesi'nden soğuk duş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Selam-Tevhid Terör Örgütü soruşturması, 24 Şubat 2014 tarihinde Star ve Y.Şafak gazetelerinin “Parelel Örgüt 7 bin kişiyi dinledi”, “Derin kulak Pensilvanya” manşetleriyle başlatılan operasyonun ardından akim bırakılmıştı.

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nın ardından hükümet yandaşı yayın yapan medya, soruşturmaya ilişkin ortaya çıkan bilgileri çarpıtarak algı operasyonu yapmıştı. Hükümete yakınlığı ile bilinen Akşam gazetesi bugün manşetten yayınladığı İran'a bile telekulak” haberiyle ters köşe olan, Star ve Y.Şafak'ın, İran gerçeğini gizlediği ortaya çıktı. İki gazetenin 7 bin kişilik dinleme listesini, gerçek rakam olan 242 kişiye düşüren Akşam, soruşturmaya ilişkin İranlı ajanlar iddiasını çarpıtmak isterken, Star ve Yenişafak'ın yalan haberini de çürütmüş oldu.

STAR VE Y.ŞAFAK, İRANLILARIN DİNLENDİĞİNİ NEDEN GİZLEDİ?

AKP hükümetine yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarını gölgeleme çabası içerisine giren Star ve Y.Şafak, 24 Şubat 2014 tarihinde yayınladığı haberde binlerce insanın yasadışı bir şekilde dinlendiği algısını oluşturmak istedi. Devletin üst düzey yetkililerinin, gazetecileri ve birçok vatandaşın dinlendiğini yalanını yazan yayın organları, soruşturma kapsamında Akşam'ın iddia ettiği gibi İranlı bazı isimlerin dinlendiği bilgisini neden gizlediği merak konusu oldu.

Zaman'ın haberine göre, Selam-Tevhid Soruşturmasında, Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yıkmak yerine İran İslam Devrimi'ni model alan bir devlet kurmayı amaçladığı vurgulanmıştı. Örgütün bir kısım üyelerinin İran'a giderek askeri bir kuruluş olarak bilinen Kudüs Ordusu ve İran gizli servisi Sawama mensuplarından askeri ve örgütsel eğitim yanında silah ve mühimmat yardımı aldıkları belirtilmişti.

Bu kişilerin İran'a ait istihbarat teşkilatı tarafından kullanıldıkları vurgulanmıştı. Akşam, tüm bu bilgileri doğrular mahiyette attığı manşette, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yardımcısından, işadamına birçok kişinin dinlendiğini bilgisini çarpıtmak isterken, Star ve Y.Şafak tarafından gizlenen bir gerçeği ortaya çıkartmış oldu.
<< Önceki Haber Star ve Y.Şafak'a Akşam Gazetesi'nden soğuk duş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER