Moody's'ten flaş Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki politik gerginlik ve belirsizliğin 2015 seçimlerine kadar devam edeceğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının Türkiye'nin temel ekonomik ve kurumsal zorluklarını gidermeyeceğini açıkladı.

Moody's'ten flaş Türkiye açıklaması

Moody's'in Türkiye değerlendirme raporundan öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

* Yeni başbakanın atanması ve AKP'nin iç dinamiklerini belirleyecek parlamento seçimleri tamamlanmadan not üzerindeki etkiler tam anlamıyla netleşmeyecek.

* Politik  görünüm istikrar kazanana kadar yapısal reformlar aksayabilir, bu da Türkiye'yi uluslararası piyasalardaki dalgalanmalar karşısında kırılganlaştırır.

* Bu yıl büyümenin yüzde 3'te kalmasını bekliyoruz.

* 2003'dan bu yana sağlanan ivmenin devam ettirilmesinin  önümüzdeki dönemde zorlaşacak.

* Merkez Bankası'nın faizlerde yaptığı indirimler Türkiye'de enflasyon riskini artırıyor.

* Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda kuşkular arttı.

* AKParti içindeki dengeler ekonomi politikası ve yönetim yaklaşımını nasıl etkileyeceği konusunda bazı işaretler verecek.

SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPMAMIŞTI
Moody's Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye'nin kredi notunu 8 Ağustos günü değerlendireceğini açıklamıştı. Ancak Moody's'ten 8 Ağustos'ta herhangi bir açıklama gelmemiş, bu durum piyasa uzmanlarını da şaşırtmıştı.

Türkiye'nin Moody's notu Baa3 ile yatırım yapılabilir seviyede bulunurken, Türkiye'nin görünümü 'negatif' olarak belirlenmişti.

DOLAR YÜKSELDİ
Açıklamaların ardından piyasalarda dolar 2.1640 TL'nin üstüne çıktı. Dolar açıklama öncesi 2.16 TL'nin altında seyrediyordur. Borsada ise ilk seans yüzde 0,05 artışla 77 bin 610 puandan kapanmıştı. Açıklamanın ikinci seansa etkileri beklenecek.

<< Önceki Haber Moody's'ten flaş Türkiye açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER