Star'dan SGK'ya kumpas mı?

Star gazetesi SGK ile ilgili yayınladığı yalan haberler hakkında tekzip yayınladı, fakat söz konusu iftira haberler kurumdaki tasfiye sürecini çoktan başlatmıştı.

Star'dan SGK'ya kumpas mı?

Kara propaganda haberlerinde sınır tanımayan Star, 5 Şubat’tan bu yana gündeme getirdiği “SGK’nın paralarını paralel yapı taşıdı” iddialarıyla ilgili dün tekzip yayımladı. Görevden alınan Ankara SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız’ın yayınlattığı tekzipte, haberlerin ardından kurumda tasfiye operasyonu başlatıldığına dikkat çekildi.

“SGK’nın paralarını paralel yapı taşıdı” iddiasıyla 5 Şubat’tan beri kara propaganda yapan Star Gazetesi, yalan haberlerinden dolayı tekzip yayımladı. Haberler üzerine görevden alınan Ankara SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız’ın yayımlattığı tekzipte, haberlerin hedefinin hem Yıldız’ın kişilik hakları hem de çalıştığı kurumun yıpratılması olduğu vurgulandı. Haberlerden sonra SGK’da tasfiyelerin başlaması dikkat çekmiş, 10’un üzerinde il müdürü ve çok sayıda bürokrattan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar da görevden alınmıştı.

Zaman gazetesinin haberine göre, Star Gazetesi, 5 Şubat’ta başladığı haberleri arka arkaya 9 ayrı tarihte gündeme taşıdı. Haberlerin çıkış noktasını ‘hurda kâğıt satışından 5 milyon para kazanıldığı ve bunun paralel yapıya gittiği’ iddiaları oluşturuyordu. Bu süreçte suçlanan Ankara SGK Müdürü Ramazan Yıldız, müfettiş incelemeleri tamamlanmadan görevden alındı. Bunun üzerine Yıldız, mahkemeye başvurarak tekzip kararı aldırdı. Star Gazetesi’nde önceki gün yayımlanan tekzipte, hedefin hem Yıldız’ın kişilik hakları hem de çalıştığı kurumun yıpratılması olduğu vurgulandı. Haberde tek kaynağın kamyon şoförü ve bir güvenlik görevlisi olduğunun belirtildiği tekzipte, “Basit bir hesapla hurda kâğıdın tonu 250 TL’den hesaplandığında 5 milyon TL’lik satış için 20 bin ton hurda kâğıda ihtiyaç duyulacaktır ki; SGK’nın tüm hurda kâğıtlarının toplamı böyle bir miktara ulaşmamaktadır. Haberde atıf yapılan satış Kamu İhale Mevzuatı hükümleri doğrultusunda ihale ile yapılmıştır. Bir menfaat söz konusu değildir.” denildi. Tekzipte ayrıca, Yıldız için ‘paralel yapıya yakın bürokrat örgüt üyesi’ ifadesiyle, haberin objektif ve doğru olma zorunluluğundan tamamen uzaklaştığı belirtildi. Söz konusu haber, daha önce birçok gazete ve internet sitesinde çıkmasına rağmen Star, tüm iddia edilen işlemleri Camia’nın üzerine yıkmaya çalışmıştı. Amaç ise Ramazan Yıldız’ın da üyesi olduğu ve yasalar çerçevesinde kurulmuş Marmara Yöneticiler Federasyonu’na üye olmasıydı. Gazete Yıldız’ın bu üyeliğini suç gibi gösterme gayretine girmişti. Star’ın soruşturmayla ilgili, “Müfettişler iş yapmıyor. Olay örtülüyor.” iddiası da boş çıkmıştı. Bu olay için önceden bir müfettiş görevlendirilirken bu sayının artırıldığı ve 4’e çıkarıldığı belirtilmişti.


<< Önceki Haber Star'dan SGK'ya kumpas mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER