Süleyman Şah haberiyle ilgili Taraf'tan hodri meydan

Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Oğuz Karamuk: Elimizde belgesi var, dava açılırsa belgeleri mahkemeye veririz.

Süleyman Şah haberiyle ilgili Taraf'tan hodri meydan

IŞİD'in, kaçırdığı 49 kişiyi serbest bırakma karşılığında, Süleyman Şah Türbesi’ni istediği ve AKP Hükümeti'nin de bunu kabul ettiği yönündeki haberle ilgili önemli gelişme yaşandı.

Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Oğuz Karamuk, Süleyman Şah Türbesi haberinin belgelerinin ellerinde olduğunu ve dava açılırsa mahkemeye bu belgeleri sunacaklarını söyledi.

Söz konusu iddia ile ilgili belgeyi neden gazetede yayınlamadıkları konusuna da açıklık getiren Karamuk, "Yüzde yüz haberimizin arkasındayız. MİT yasası değişti ve bu tip belgeleri yayınlamanın kanuni bir cezası var. Haberini yapmanın değil belgeyi yayınlamanın cezası vardır. Bu belgesiz bir iş değildir" dedi.  

"AKP CEVAP VEREMEDİĞİ KONULARDA VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLUYOR"

Bugün TV canlı yayınında Erkan Akkuş'un sorularını cevaplayan Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Oğuz Karamuk, "AKP'nin cevap veremediği bir durum ortaya çıktığında savunma mekanizması olarak karşısındakini 'Vatan hainliği' ile suçladığına" dikkat çekti.

Karamuk, "Bu AK Partinin geleneksel savunma mekanizması. Eğer cevap veremiyorlarsa karşıdakini vatan hainliğiyle suçluyorlar. Böyle belgeli bir haber geldiğinde bir gazeteci ne yapar? Havuzcular gibi istihbarat gazetecisi değiliz. Bunu götürüp MİT'e mi teslim etmeliydik? Gazeteci ne yapar? Haber yapar. Biz de haberi yaptık." dedi. 

"TÜRKİYE'DEN IŞİD'E 100 MİLYON DOLAR..."

Karamuk, Türkiye'nin rehine pazarlığında IŞİD'e 100 milyon dolar verdiğini ama IŞİD'in pazarlığa devam ettiğini de ifade etti.

Video eklenecektir...
<< Önceki Haber Süleyman Şah haberiyle ilgili Taraf'tan hodri meydan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER