Sulh Ceza Hakimliği'nden çok tartışılacak bir karar daha

Selam Tevhit Kudüs Ordusu terör örgütüne yönelik soruşturmaya savcı İrfan Fidan, tarafından verilen takipsizlik kararına yapılan itirazlar sulh ceza hakimliği tarafından reddedildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nden çok tartışılacak bir karar daha

Selam Tevhit Kudüs Ordusu terör örgütüne yönelik soruşturmaya savcı İrfan Fidan, tarafından verilen takipsizlik kararına yapılan itirazlar sulh ceza hakimliği tarafından reddedildi.

Kararı veren İstanbul 6. Sulh ceza hakimi Fevzi Keleş, karara itiraz eden polislerin Selam dosyasında ‘suçtan zarar gören’ olmadığı gerekçesiyle taleplerini usulden reddetti. Bu karara tepki gösteren polis avukatlarından Ömer Turanlı, kararı Anayasa Mahkemesi’ne ve uluslararası mahkemelere taşıyacaklarını açıkladı. Müvekkillerinin kapatılan Tevhit Selam dosyasına dayanarak suçlandığını hatırlatan Turanlı, “Bu karar hukuksuzdur. Müvekkillerimizi bu dosya ile suçluyorsanız bu insanlar bu dosyanın mağdurudur.” dedi. Takipsizlik kararlarına itirazı değerlendirme yetkisi kapalı devre yargılama dönemi başlatan sulh ceza hâkimliğini kuran yasa değişikliği kapsamında ağır ceza mahkemelerinden alınarak sulh ceza hâkimliklerine verilmişti. Kararı veren hakim Fevzi Keleş, Selam soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla emniyet mensupları Kürşat Durmuş ve Ramazan Bolat'ın da aralarında olduğu bazı isimlerin tutuklanmasına karar vermişti. Hakimin daha önce baktığı ve kanaat belirttiği bir dosyaya ilişkin itirazı değerlendiren hakim olması, sulh ceza hakimliği sisteminin tartışmalı hale getirdi.

AVUKAT TURANLI:ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ

Zaman'da yer alan habere göre, bu karara tepki gösteren Avukat Ömer Turanlı, “Bizim müvvekilerimiz bu dosyanın doğrudan muhatabıdır. Bu dosyada görev aldıkları için mağdur olmuşlardır. Bizim talebimiz Tevhit Selam dosyasının açılarak soruşturma konusunun suç olup olmadığının araştırılmasıdır. Dosya açılırsa müvekkillerin hukuk içinde kaldıkları, casusluk faaliyeti yapan kişileri soruşturdukları ortaya çıkmış olacak. Bu dosyadan dolayı suçlandıkları için bu bakımdan mağdurudurlar ve itiraz hakları vardır. Karar daha bize resmi olarak tebliği edilmedi. Anayasa mahkemesi ve uluslararası mahkemelere başvuracağız. Bize göre araştırılan casusluk suçu olduğu için 75 milyon’un itiraz hakkı vardır.” dedi.
<< Önceki Haber Sulh Ceza Hakimliği'nden çok tartışılacak bir karar daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER