Sultanahmet saldırısında büyük skandal

Sultanahmet'teki bombalı saldırıda istihbarat zaafı tartışılırken bir dizi skandal ortaya çıktı. İki gün geçmesine rağmen saldırganın kimliği dahi tespit edilemedi. Canlı bomba olarak açıklanan Elif Sultan Kalsen’in ailesi cesedi gördükten sonra “Kızımız değil” dedi.

Sultanahmet saldırısında büyük skandal

İstanbul Sultanahmet'te bulunan TurizmŞube Büro'ya önceki akşam düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu saldırı istihbarat zaafı eleştirilerine neden olurken bir dizi skandala daha imza atıldı. Canlı bombanın Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti. Kalsen’in ailesi dün cesedi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu’na gitti. Anne Şirin ile babaMehmet Kalsen, avukatlarıyla birlikte cesedi gördü. Aile adına açıklama yapan avukat Ebru Timtik, cesedin Elif Sultan Kalsen olmadığını söyledi.

DNA ÖNCEDEN ALINMIŞ 

Kalsen ailesinin DNA örneğinin daha önce alındığı ortaya çıktı. Buna rağmen cesedin kimliğinin teşhis edilememesi eleştirileri artırdı. Avukat Timtik, “Savcı nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli 1.63 boylarında bir kadın cenazesi idi gördüğümüz. Elif Sultan’ın anne ve babası geldi, cesede baktılar. Aile gösterilen cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi. Ailesi kısa bir zaman öncesine kadar kızlarıyla bağlantı kuramamış. Aileden DNA örnekleri daha önceden alınmış” dedi.

OF'TA GERGİNLİK

Facebook’ta şehit Kenan Kumaş’la ilgili bir haberin altına küfürlü yorum yazan ve PKK’yı öven Ağrı nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki M.C., Trabzon’un Of ilçesinde vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşları belediye başkanı ve diğer parti yöneticileri sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

ÖRGÜT ÜSTLENDİ 

Şirin Kalsen ise, “Kızımcanlı bomba olamaz. Benimkızımböyle bir şey yapmaz” diyerek çıkan haberlere isyan etti. Sultanahmet’teki intihar saldırısını DHKP-C üstlendi.Örgütün internet sitesindeki açıklamada, eylemin kendi eylemcileri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. 1Ocak’ta da Dolmabahçe Sarayı'na saldırı düzenlenmişti. DHKPC'nin üstlendiği saldırıda el bombaları patlamamış ve saldırgan tutuklanmıştı.

15 HÜCRE TAKİPTEN ÇIKARILMIŞ

DHKP-C terör örgütü son dönemde eylemlerini artırırken şok bir id­di­a gün­de­me gel­di. Sol ör­güt­ler için­de en ak­tif ör­güt olan DHKP-C ve MLKP’­nin 15 ak­tif hüc­re­si­nin 17 Ara­lı­k’­a ka­dar tek­nik ve fi­zi­ki ta­kip al­tın­da ol­du­ğu id­di­a edil­di. An­cak 17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nun­dan son­ra TEM ve İs­tih­ba­rat kad­ro­la­rı­nın ta­ma­mı­na ya­kı­nın de­ğiş­ti­ril­me­si­nin ar­dın­dan bu hüc­re­le­re yö­ne­lik ta­ki­bin de bı­ra­kıl­dı­ğı savunuldu.

DİN­LEME­LER İP­TAL EDİL­Dİ

Em­ni­yet ta­ra­fın­dan ye­ni ata­nan kad­ro­la­rın 17 Ara­lı­k’­a ka­dar tek­nik ve fi­zi­ki ola­rak ta­kip edi­len isim­le­re ait hat ve din­le­me­le­ri ip­tal et­ti­ği için SPB hüc­re­le­ri­ne yö­ne­lik ta­kip son­lan­dı­rıl­mış.

PO­Lİ­S ŞE­HİT EDİL­MİŞ­Tİ

Di­yar­ba­kı­r’­da Ekim ayın­da po­lis Ali Kı­zı­loğ­lu­’nu şe­hit eden te­rö­ris­tin 17 Ara­lı­k’­a ka­dar ta­kip edil­di­ği or­ta­ya çık­mış­tı. Kız­lı­loğ­lu­’nu şe­hit eden PKK’­lı te­rö­rist Y.E.’nin tas­fi­ye­le­rin ar­dın­dan ta­kip­ler dur­du­rul­du­ğu için ra­hat­lık­la ey­lem yap­tı­ğı ka­mu­oyu­na yan­sı­mış­tı.

Ali Kı­zı­loğ­lu­’nu şe­hit eden te­rö­ris­tin, PKK’­nın genç­lik ya­pı­lan­ma­sın­da gö­rev al­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le 17 Ara­lık sü­re­ci­ne ka­dar ta­kip edil­di­ği, is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri ta­ra­fın­dan uzun sü­re fi­zi­ki ola­rak gözetim altında tutulduğu tes­pit edil­miş­ti.

ŞEHİT EŞİNİ 2 AYLIK BEBEĞİYLE UĞURLADI

Şehit polis için düzenlenen törene kabineden hiçbir bakan katılmadı.

Sultanahmet'teki intihar saldırısında yaralanın 3 polisten biri olan ve olayın hemen ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Kenan Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene hükümetten hiçbir bakanın katılmaması dikkat çekti.
Şehit Kumaş için duayı İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran yaptı. Duanın ardından şehidin cenazesi tören mangası tarafından alınarak cenaze aracına taşındı. Şehidin yakınlarının bu sırada gözyaşları arasında cenazeye eşlik etmesi herkesi duygulandırdı. Şehidin eşi Gülcan Kumaş ile 2 aylık kızı Elif Yaren de cenazeyi uğurladı. Eşinin tabutunu yaşlı gözlerle takip eden Gülcan Kumaş, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehidin henüz iki aylık kızı Elif Yaren ise bir bayan polis memurunun kucağında babasını son kez uğurladı.
Beş yıllık polis memuru Kenan Kumaş'ın cenazesi defnedilmek üzere Memleketi Trabzon'un Tonya ilçesine gönderildi.

<< Önceki Haber Sultanahmet saldırısında büyük skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER