TSK'dan önemli açıklama!

Genelkurmay'dan önemli bir açıklama geldi. TSK kendi vazifesini kamuoyuna açıkladı.

TSK'dan önemli açıklama!

Darbelere dayanak teşkil ettiği öne sürülen TSK İç Hizmetler Kanunu 35. maddesi sonunda değişiyor. "Cumhuriyeti koruma ve kollama" görevinin kanundan çıkarıldığı yeni düzenleme haftanın ilk gününde Meclis'in gündemindeydi. Milli Savunma Komisyonu'nda ele alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yeni görev tanımının çizildiği tasarı tam da Meclis'in gündemine geldiği gün Genelkurmay'dan flaş bir açıklama geldi. İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri kendi vazife tanımını yaptı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri; caydırıcılık, güvenlik/harekat ortamının şekillendirilmesi, kriz yönetimi, sınırlı güç kullanımı ve konvansiyonel harp görevlerine ilave olarak, barışı destekleme harekâtı ile 5442 sayılı il idaresi kanunu çerçevesinde talep edildiğinde doğal afet yardım harekatı ve iç güvenlik harekatına da destek sağlamaktadır."

Açıklamada ayrıca taraflarca yeniden imzalanan EMASYA'yla ilgili görev tanımına da yer verildi.

"18 Nisan 2013'te imzalanan protokol gereği valilerin talep etmesi halinde, her türlü toplumsal olay ile terör olaylarında kuvvet tahsis edilmesi durumunda iller ve kuvvetler arasında işbirliği, koordinasyon, kuvvet kaydırılması ile emir komuta ilişkilerini sağlamak."

TSK'nın İç Hizmetler Kanunuyla ilgili yeni düzenlemeler Komisyon'da görüşüldükten sonra Meclis tatile girmeden Genel Kurul'un gündemine gelmesi bekleniyor.

<< Önceki Haber TSK'dan önemli açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER