TSK'yı hedef alan manşetin arkasında bu plan mı var?

Akşam Gazetesi'nin hem Cumhurbaşkanı hem de Genelkurmay tarafından yalanlanan haberi "TSK'ya kumpas kurulduğu" şeklinde yorumlandı.

TSK'yı hedef alan manşetin arkasında bu plan mı var?

Medyaya yansıyan bilgilere göre askeri kaynaklar, "karargahta 40 paralel paşa" manşetinin TSK'ya kumpas olduğunu düşünüyor.

AKŞAM'A ÇOK SERT YALANLAMA

Akşam Gazetesinin manşetten verdiği "Karargah'ta 40 Paralel Paşa" haberi önce Cumhurbaşkanı, ardından Genelkurmay tarafından sert ifadelerle yalanlandı.

"HUKUKİ, İNSANİ VE VİCDANİ DAYANAĞI YOK"

TSK habere 'dedikodu' dedi ve "TSK'nın kurumsal kimliği ile mensupları hakkında olumsuz algı oluşturma çabasını içeren iddia ve yorumların, hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmamaktadır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"FİŞLEME EKİBİ Mİ" YORUMUNA NEDEN OLDU

Başbakanlık ise gazetenin haberinde yer alan "Başbakan'ın TSK için özel ekip oluşturduğu" bilgisini yalanlamak durumunda kaldı. Zira haberdeki bu ifade, kamuoyunda "TSK'da fişleme ekibi oluşturulduğu" şeklinde yorumlanmıştı.  

 AKŞAM'IN HABERİNE "TSK'YA KUMPAS" YORUMU

Basına yansıyan değerlendirmelere göre Akşam Gazetesinin haberi, Genelkurmay tarafından "TSK'ya kumpas" olarak yorumlanıyor. Ve asıl hedefin Yüksek Askreri Şura toplantısı olduğu belirtiliyor.

YAŞ ÖNCESİ İLGİNÇ ZAMANLAMA

Vatan ve Milliyet Gazetelerinin haberine göre askeri kaynaklar haberden rahatsızlıklarını ifade ederek haberin yayımlanma tarihine dikkat çekiyor ve "Yüksek askeri şura öncesinde komuta kademesi ve generaller arasına kuşku sokularak, YAŞ toplantısı üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor" yorumunda bulunuyor.

YENİ ÇÖZÜM PAKETİNE TEPKİ GÖZDAĞI MI ?
Askeri kaynakların üzerinde durduğu bir başka nokta ise Meclis'e sunulan yeni çözüm paketine TSK'dan tepki gelmemesi için bu tür haberlerin çıkarılmış olma ihtimali.



<< Önceki Haber TSK'yı hedef alan manşetin arkasında bu plan mı var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER