TÜSİAD Başkanı istifa etti

Muharrem Yılmaz TÜSİAD Başkanlığından istifa etti

TÜSİAD Başkanı istifa etti

Geçtiğimiz yıl 13 Ocak'ta TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmaz, SÜTAŞ'la ilgili medyada yer alan haberler nedeniyle istifa etti. Bu karar 43 yıllık TÜSİAD tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. TÜSİAD'ın daha önceki hiçbir başkanı görevinden istifa etmemişti.  TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş ile ilgili iddialara yönelik, "TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine izin veremem" dedi.
"TÜSİAD'IN İSTİSMAR EDİLMESİNE İZİN VEREMEZDİM"
Yılmaz, "SÜTAŞ'la ilgili bugün gazetelerde yapılan bazı haberlerde TÜSİAD adının ön plana çıkartıldığını gördüm. Ben TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak aldığım emanete, TÜSİAD'ın itibarının emanetine en fazla titizlik göstermesi gereken insanım. TÜSİAD'ın istismar edilmesine izin veremezdim. TÜSİAD'ın adının kullanılarak, TÜSİAD itibarıyla ilgili bir kampanya oluşturulabileceği riskiyle karşı karşıya olduğumuzu fark ettim ve TÜSİAD'ı bu işin dışına çıkartarak kendi kurumumla ilgili sorumluluklarımın başına geriye döndüm" dedi. "BURAYA GELİRKEN İSTİFA DİLEKÇEMİ TÜSİAD'A GÖNDERDİM"
"Bu kararı alırken TÜSİAD'dan birileriyle görüştünüz mü?" sorusuna Yılmaz, "Buraya gelirken TÜSİAD'a da istifa dilekçemi gönderdim. Daha önce kimseyle konuşmadım, görüşmedim. Kimseyi bu yükün altında ezmeye gerek yok. Bu benim tamamen kişisel olarak karar vermek zorunda olduğum bir husustu. Sabah ki haberleri değerlendirdim kendi kararımı kendim verdim. Arkadaşlarıma maalesef onlarla görüşmeden bu kararı tebliğ ettim" yanıtını verdi. "Son zamanlarda yaptığınız açıklamalar sonrası hükümet kanadından da eleştiriler gelmişti. Bu haberleri kasıtlı olarak mı görüyorsunuz, istifayı da bu yüzden mi yaptınız?" sorusuna Yılmaz, "Böyle bir değerlendirme yapmadım ama TÜSİAD'ın istismar edilebileceği tehlikesini hissettim buna izin veremezdim. O yüzden istifa ettim" şeklinde cevap verdi. Muharrem Yılmaz, "TÜSİAD'dan istifa etmeninizi isteyenler oldu mu?" şeklindeki soruya da, "Kimse bilmiyordu ki, sizinle beraber duydu herkes" diye yanıt verdi. 
SÜTAŞ'A MÜDÜR OLARAK GİRMİŞTİ 
İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 
<< Önceki Haber TÜSİAD Başkanı istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER