Taksim Gezi Parkı olaylarının bilançosu!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı çevresindeki olaylarda 12 kişinin yaralandığını, 63 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi

Taksim Gezi Parkı olaylarının bilançosu!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı protestolarına yapılan müdahaleler nedeniyle 12 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların tedavilerinin devam ettiğini belirten Vali Mutlu, "Yaralılardan bir bayan ameliyat oldu ve yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Olaylarda bir gazeteci travma geçirdi." diye konuştu. 

İstanbul Valisi Mutlu ile birlikte kameraların karşısına geçen Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Taksim Gezi Parkı’ndaki çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Samimi ve çevreyi seven insanların eylemlerde istismar edildiğini söyleyen Topbaş, “Yaptığımız sadece teretuvar çalışmasıdır. Konu siyasiler ve bazı çevreler tarafından istismar ediliyor” dedi.

“Bölgedeki trafiği yer altına alarak yayalaştırma projesi yapılıyor. Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınmıştır. Kurul onayıyla çalışmaları başlattık. Şu anda büyük bir bölümü tamamlandı" diyen Topbaş şöyle devam etti:

"Bu ortamı istismar eden, siyasi rant bekleyenler var. Masumane gelen vatandaşlarımız istismar edildi. Hoş olmayan bir takım yansımaları ortaya çıktı. Siyaset kullanılırsa gerginlikler ortaya çıkıyor. İstanbulluların buna fırsat vermemesini istiyorum. Bu kentte yanlış yapmamak birinci hedefimiz. Birileri bunu yanlış şekilde kullanmakta, yanlış yere çekmektedir. Bizim eksiğimiz şu demek ki, daha iyi anlatmak gerekiyordu."

Topbaş, "Bu bir yol çalışması, Toplu Kışlası inşaatının başlatılması değildir. Çalışma yapılan yerin Topçu Kışlası’yla alakası yok. Alakası olmayan bir yerle ilgili bu hassasiyetle on binler 50 binler toplayabiliriz anlayışı geçmişte kaldı, üzüntü duyuyoruz. Büyük ağaçlar değil, bunlar çalıdan biraz daha büyük. Yanlış değerlendirmeyi birileri yaptı, samimi vatandaşlarımız da bundan etkilendi. Biz hassasiyet gösteriyoruz, maalesef birileri ranta dönüştürmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Taksim Gezi Parkı olaylarının bilançosu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER