Taraf gazetesine suç duyurusuna dikkat çekici tepki

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz: "Çok açık çelişki var. Bir taraftan demokratikleşme paketi diğer taraftan dava..."

Taraf gazetesine suç duyurusuna Yeni Asya'dan eleştiri

  • Kazım Güleçyüz, 2004 Milli Güvenlik Kurulu belgesini deşifre eden Taraf gazetesine suç duyurusunda bulunulmasını eleştirdi. 
  • Güleçyüz, ''Demek ki 28 Şubat'tan bu yana hiçbir şey değişmemiş" dedi.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz Bugün TV'de yayınlanan  "Güne Bakış" programında konuştu. Güleçyüz, Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı fişlemelerin yalanlanmadığını söyledi. 

Kazım Güleçyüz: "Demokratikleşemeyişimizin, hali hazırda tam olarak demokratikleşemeyişimizin bir neticesidir bunlar. Fişemeler bitti deniyor işte. 2004'deki MGK kararını biz işte o günün ortamında o günün konjonktüründe mecbur kaldığımız için imzaladık ama daha sonra uygulamaya koymadık deniliyor. Ama uygulamaya baktığını zaman 10 sene sonraki yani o kararda bahsedilen bir takım şeyler hayata geçiriliyor."

Güleçyüz MGK belgesini yayınladı diye Taraf gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını eleştirdi. Bunun büyük bir çelişki olduğunu söyledi:

"Çok açık bir çelişki var. Şu anda mesela. Gazetelerde bir taraftan demokratikleşme ile paketi kapsamında bir taraftan yasal düzenlemeler meclise sunuldu haberi var. Aynı hükümetin başındaki başbakanlık o milli güvenlik kurulundaki belgeyi planı yayınladı diye veya fişleme ile ilgili yayınlar yaptı diye Taraf gazetesi hakkında suç duyursunda bulunuyor. Basın özgürlüğünden bahsediyorduk ama öbür taraftan gazetecilik faaliyeti yapan bir gazeteye yaptığı yayından dolayı suç duyurusu. Özel Yetkili Savcıya hem de suç duyurusunda bulunuluyor. Bu çok açık bir çelişki."

Kazım Güleçyüz hükümetin, Taraf gazetesinin, 2009'daki askeri vesayete karşı attığı manşetlerden memnun olduğunu hatırlattı. 'Şimdi Taraf'a neden farklı tavır alınıyor?'' diye sordu.

Güleçyüz: "2009'da Dursun Çiçek imzalı işte ''AKP'yi ve Gülen'i bitirme'' planı diye kamuoyuna yansıyan yine Taraf'ın yayınladığı haber bir dava konusu oldu. Mahkeme Ergenekon kapsamında bunu birleştirdi filan. Bu yine Taraf'ta manşet olmuştu. Bundan da bir rahatsızlık duyulmadı hükümet cenahında. Şimdi aynı şey; niye burada farklı bir tavır takip ediliyor?"

 Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz, "ortaya çıkan belgelerin 28 Şubat'tan bu yana hiçbir şey değişmemiş" dedirttiğini söyledi.

Kazım Güleçyüz: "Nur cemaati, Süleyman Hilmi Tunalı talebeleri, tarikatlar, İskenderpaşa cemaati, Erenköy cemaati, İsmailağa cemaati, Menzil cemaati, Fethullah Gülen hareketi, Medzehra gurubu... Evet jandarmanın tehdit olarak gördüğü şeyler bunlar. 28 Şubat'ta neyse şimdi de o demek ki. 2012 yılı itibarıyla Jandarma Genel Komutanlığı'nın gündeminde bu konu böyle bakılıyor."
<< Önceki Haber Taraf gazetesine suç duyurusuna dikkat çekici tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER