Termometrelere yansıyan sıcaklık değerleri şaşırtıyor

Termometreler gece eksi 33, gündüz ise -24,5 dereceyi gördü. Bu değerler Türkiye'den...

Termometrelere yansıyan sıcaklık değerleri şaşırtıyor

Kars, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisiyle son yılların en soğuk günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığının gece termometrelere eksi 33 olarak yansıdığı şehirde, gündüz ise termometreler eksi 24,5 gösterdi.

Vatandaşlar bugünlerin sayılı günlerden küçük çile zamanı olduğunu ifade ediyor. Kar yağışının az olduğu zamanlarda ayaz çekmesi ile bu soğuğun yaşandığı ifade eden Karslılar duruma alışkın. 



Ayrıca şehirde alışkın olunan çatılarda buz sarkıtlarının ise aynı zamanda ağaçların dallarına sirayet ettiği gözlenirken soğu en iyi anlatan kareler olarak ise objektiflere yansıyor. Hayvanların donan gıdalara ulaşmakta güneşin etkisini gösterdiği yerleri tercih ettiği şehirde öğrenciler ise kırağı tutan atkılarıyla Kars’ın bayağı soğuk olduğunu söylüyor. Yaşlılar ise tecrübelerini aktararak bugünlerin sayılı günler olduğunu ve küçük çilemin baş gösterdiği ifade ederek az yağan karın eriyip ayaz ile demire döndüğüne dikkat çekiyorlar.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri hava sıcaklıklarının 7 Şubat'a kadar eksi 30'lar seviyesinde seyredeceğini vatandaşların bu zaman zarfında don ve buzlanmalara dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Termometrelere yansıyan sıcaklık değerleri şaşırtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER