Terör örgütü PKK ile ilgili çarpıcı istihbarat!

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın Doğu ve Güneydoğu’da ölen mensupları için sözde ‘şehitlik’ kurmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK ile ilgili çarpıcı istihbarat!

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, örgütün 7 ilde 10 terörist mezarlığı oluşturduğu, 6 ilde daha 8 sözde 'şehitlik' yapımını sürdürdüğü belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK’nın sözde ‘şehitlikleri’ ile ilgili rapor hazırladı. Çarpıcı bilgiler içeren rapora göre bugüne kadar Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Mardin, Ağrı, Bitlis ve Van’da 10 terörist mezarlığının yapımı tamamlandı ve açılışı yapıldı. Şırnak’ta ise terörist mezarlığının yapımı tamamlandı ancak açılışı yapılamadı.

8 MEZARLIK DAHA İNŞA EDİLİYOR
Halen Şırnak, Van, Tunceli, Bitlis, Bingöl ve Batman’da 8 adet terörist mezarlığı yapımı çalışmaları sürdürülüyor. 6 ilde inşası devam eden sözde şehitliklerin kısa sürede açılması planlanıyor. Ayrıca, Muş merkeze bağlı Durugöz Köyü’ndeki köy mezarlığının terörist mezarlığına çevirme (dönüştürme) çalışmalarının devam ettiği görüldü.”

TALİMAT VERİN YIKALIM
PKK’nın sözde “şehitlikleri”, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in döneminde Gölbaşı Vilayetler Evi’nde çözüm sürecine ilişkin düzenlenen güvenlik zirvesinde gündeme gelmişti. Toplantıda Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsil eden bazı generallerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan veya inşası devam eden terörist mezarlıklarına sert tepki göstererek, “Devlet buna izin vermez. Talimat verin bu sözde şehitlikleri yıkalım” dediği öne sürülmüştü
<< Önceki Haber Terör örgütü PKK ile ilgili çarpıcı istihbarat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER