Terör örgütünün bir gram bile sapmadığı amacı ne?

Prof. Dr. Sedat Laçiner'den PKK ile ilgili bomba açıklamalar...

'PKK bu düşüncesinden bir gram bile sapmadı'

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde özerklik ilan edeceği iddiası gündemdeki yerini korurken, Samanyolu Haber'e konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Sedat laçiner PKK'nın rotasının ne olduğunu ve elde etmek istediklerini anlattı.

PKK'nın Kuzey Irak'taki Barzani sistemini yani özerkliği istediğini belirten Laçiner, örgütün bu düşüncesinden şimdiye kadar bir gram bile sapmadığının altını çizdi. PKK'nın son 7-8 yıldır silahlı gücünden vazgeçmek gibi bir düşüncesinin ne dün ne bugün olmadığını söyleyen Laçiner, "Onlara göre bu iki düşünce için her yol mübahtır." dedi.

PKK'nın tarihinde hiç olmadığı kadar meşrulaştığını ifade eden laçiner; "PKK şu anda önemli taktik olarak Kuzey Suriye'ye yerleşmek istiyor. Kuzey Irak'ta Barzani'nin yaptığını, Suriye'nin Kuzey'inde Kürdistan'ı kurarak yapmak istiyor. Orayı pergel olarak kullanıp önce Barzani'nin Kürdistanı'nı sonra da Türkiye'deki emellerini gerçekleştirmek istiyor. Şu an geldiğimiz noktada PKK İran'la anlaştı. PKK İran-Suriye hattına yerleşti. Bu ittifak sistemi Amerika ve İsrail'i rahatsız etmemeye gayret gösteriyor." Şeklinde konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Terör örgütünün bir gram bile sapmadığı amacı ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER