Tika'dan görülmemiş skandal!

TİKA'nın skandal raporunu Twitter'dan paylaşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, raporu hazırlayan yetkililere "milyonlarca Türk vatandaşının hayrını bağış kabul etmeyen, yok sayan anlayışın düştüğü acı durum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Tika'dan görülmemiş skandal!

Kimse Yok Mu Derneği genel Başkanı sosyal medya sitesi Twitter'dan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın Türkiye Kalkınma Yardımları 2013 Raporu'nu paylaştı. 



Raporda yardım kuruluşlarının 2013 yılında ihtiyaç sahibi insanlara ne kadar yardımda bulunduğu yer alıyordu. Ancak TİKA, Kimse Yok Mu Derneği'nin yüzlerce ülkede milyonlarca insana yardım ulaştırdığını bildiği halde raporda derneğe yer vermedi. Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kimse Yok Mu Derneği'ne raporda yer verilmemesine üzülmediğini dile getiren İsmail Cingöz, "sadece kendini Türkiye zanneden zavallı bir zihniyetin varlığına dikkat çektim. Mesele milyonlarca Türk vatandaşının hayrını bağış kabul etmeyen, yok sayan anlayışın düştüğü  acı durum." ifadelerini kullandı.

İşte İsmail Cingöz'ün yaptığı o paylaşımlar:

"TİKA 2013 raporu! Bu tabloyu yargılamayan sorgulamayan tüm STK'lara Benden selam olsun. Selam olsun yeni Türkiye'deki STK anlayışına. TİKA ne açıklamış neyi açıklamamış şahsen benim hiç umurumda değil. Bize Allah yeter. Attık denize balık da biliyor Hâlık da. Çok sorulup yazılıp çizildiği için cevap vermek zorunda kaldım. TİKA bilgisiz veya ilgisiz veya ayrımcı ise o onun kusuru. Ona sorun!" 

"Uyan Ey Türk Milleti uyan! Bir irade bir idare kendi kurullarına kurumlarına nasıl nefret ve ayrımcılık muamelesi yapar, uyan ve farket! Ben listede olmadığımıza üzülmedim. Sadece kendini Türkiye zanneden zavallı bir zihniyetin varlığına dikkat çektim. Mesele milyonlarca Türk vatandaşının hayrını bağış kabul etmeyen, yok sayan anlayışın düştüğü  acı durum."




<< Önceki Haber Tika'dan görülmemiş skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER