Tuncel Kurtiz'in son vasiyeti yerine getirilemiyor

Türk sinema ve tiyatro tarihinin tecrübeli oyuncularından Tuncel Kurtiz’in son vasiyeti yerine getirilemiyor.

Tuncel Kurtiz'in eve girerken son görüntüsü!

Ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz’in, Balıkesir’in Güre ilçesindeki Tahtakuşlar Köyü’ne gömülme vasiyeti yerine getirilemiyor.   Çünkü bir Alevi köyü olan Tahtakuşlar’ın İhtiyar Heyeti’nden izin çıkmadı.

Hürriyet'in haberine göre Kurtiz'in ani vefatının ardından ailesi, vasiyeti üzerine Kurtiz’in Tahtakuşlar Köyü’ne defni için girişimde bulundu. Yaklaşık 10 yıl önce Kaz Dağları’na yerleşen, Çamlıbel Köyü’nde yaşayan Kurtiz, yakınlarına komşu köy olan 800 nüfuslu Alevi köyü Tahtakuşlar’a gömülmek istediğini söylemişti. Ancak köyden sanatçının vasiyetine izin çıkmadı.

"ALEVİ İNANCINDA BÖYLE ŞEY YOK, UTANIYORUZ"

Hubyar Sultan Alevi Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Tuncer Kurtiz’in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü’ne gömülemediği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi ve bir açıklama yaptı:Altınoluk Alevi derneklerinden bir heyet köye doğru yola çıktı. Bu yanlışı düzeltmeye gidiyorlar. Alevi inancında böyle şey olmaz. Bu utanç verici durumu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz”.

DENİZE NAZIR YER…

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçı için Çamlıbel köyü mezarlığında çok daha uygun bir yer ayarlandığını, Kurtiz’in buraya defnedileceğini söyledi. “Yol kıyısında, denize nazır, gelip geçenin ayak seslerini duyabileceği bir yer ayarladık”. Başkan Saka, vasiyetin neden yerine getirilemediğiyle ilgili ise pek konuşmak istemese de sonunda şöyle dedi: “Tahtakuşlar Alevi köyü. Muhtar, ihtiyarlara sormuş, uygun görülmemiş.”
<< Önceki Haber Tuncel Kurtiz'in son vasiyeti yerine getirilemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER